logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
17dec 2013

Hartslag Nu in Korendijk

Begin december 2013 is de pilot Hartslag Nu van start gegaan in de gemeente Korendijk. Er hebben zich in totaal 36 vrijwilligers aangemeld voor de pilot.

Zodra er een hartstilstand gemeld wordt bij de Ambulancedienst, krijgen de vrijwilligers die in de directe omgeving wonen en die beschikbaar zijn een sms. Zij gaan zo snel mogelijk naar de locatie of worden naar de dichtstbijzijnde AED gestuurd.

De vrijwilligers zijn belangrijk voor het slagen van de pilot. In de vier dorpen zijn er nu in totaal 36 vrijwilligers. Dit is voldoende om de pilot te starten maar extra vrijwilligers zijn nog zeer gewenst.

De afgelopen maanden is er door de gemeente en de ambulancedienst hard gewerkt aan het plaatsen van AED’s in de openbare ruimte. Het is belangrijk dat in alle dorpen AED’s aanwezig zijn die 24 uur per dag te gebruiken zijn. Op 5 plekken in de gemeente zijn nu AED’s 24 uur per dag beschikbaar.

De gemeente heeft veel medewerking gekregen van verenigingen, huisartsen en particulieren. Van verschillende kanten zijn AED’s beschikbaar gesteld en is de mogelijkheid gegeven de kasten voor de AED’s te plaatsen. Het is uniek dat het gelukt is gezamenlijk de basis te leggen voor de pilot.

In Zuid-Beijerland zoeken we nog naar een plaats voor een AED die beschikbaar is ergens aan de noordkant van het dorp. Deze AED zou dan in de buitenruimte opgehangen moeten worden.

Weet u een goede plaats? Neem dan svp contact op met Heleen Langerak, afdeling Dienstverlening,  gemeente Korendijk, telefoon 0186 – 697777.



Deel dit bericht met je vrienden!