logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
17dec 2013

Burgemeester Moerkerke bezorgd over zwaar vuurwerk

Burgemeester Aart-Jan Moerkerke, van Strijen, stuurt deze week een brief aan alle ouders in zijn gemeente, die kinderen hebben in de leeftijd van tien tot achttien jaar. Hij spreekt er onder meer zijn zorgen in uit over het zware illegale vuurwerk dat momenteel in omloop is.

De eerste burger van Strijen realiseert zich dat in de maand december de aantrekkingskracht van vuurwerk op veel jongeren een grote rol speelt.

,,Te vaak word ik als burgemeester geconfronteerd met de trieste gevolgen. U moet er toch niet aan denken dat uw kind gewond raakt of naar het ziekenhuis wordt gebracht door het vuurwerk,’’ schrijft Moerkerke in een persoonlijke brief aan alle ouders met kinderen in de leeftijdscategorie van tien tot achttien jaar.

Hij reikt de lezers van de brief tevens verschillende tips aan over bijvoorbeeld de leeftijd om vuurwerk te mogen kopen, wanneer en waar je het mag kopen en hoe het veilig te vervoeren is.

,,De boete voor een vuurwerkbom is minimaal 60 uur werkstraf. En de eventuele schade veroorzaakt door vuurwerk wordt altijd verhaald op de dader.’’

In zijn brief geeft Moerkerke ook nog aan dat de horecagelegenheden rondom de Kaai in Strijen dit jaar gesloten zijn of besloten feesten hebben.

,,Wellicht kunt u uw zoon of dochter bewegen de oud- en nieuwviering thuis te vieren,’’ aldus Moerkerke.Deel dit bericht met je vrienden!