logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
11dec 2013

Vragen SGP over zondagsopenstelling

SGP Binnenmaas stelt in de raadsvergadering van donderdag 12 december 2013 raadsvragen over het besluit van college van burgemeester en wethouders om Albert Heijn Van der Poel in ’s-Gravendeel ontheffing te verlenen voor zondagsopenstelling op zondag 22 en 29 december aanstaande.

De SGP roept het college en Van der Poel op om deze openstelling in te trekken.

Fractievoorzitter Adriaan van der Wulp: “Het collegebesluit is inhoudelijk zeer slecht onderbouwd. Burgemeester en wethouders noemen dat er bij de vorige openstelling geen overlast was, dus dan zou het nu ook wel kunnen. De vorige ontheffing was echter niet voor een zondag, maar voor openstelling op de avond van Goede Vrijdag.

Openstelling van winkels op zondag vinden wij ontheiliging van Gods dag. Om die reden stemde de SGP indertijd ook tegen de winkeltijdenverordening van Binnenmaas.”

Eerste keer

De SGP is daarnaast van mening dat de zondag ook aan de mensen gegeven is als rustdag. De openstelling van de Albert Heijn in ’s-Gravendeel op zondag is de eerste van een supermarkt in de bebouwde kom. Naast het principiële argument spelen ook praktische zaken een rol: de verkeersoverlast in het centrum of het laten werken van werknemers op zondag.

De ’s-Gravendelers zitten in meerderheid niet te wachten op koopzondagen. Inmiddels schreven de kerken van ’s-Gravendeel al een brief aan Van der Poel.

Moreel appel

Van der Wulp: “Wij doen een moreel appèl op het college én op ondernemer Van der Poel om de voorgenomen zondagsopenstelling terug te trekken. Dat kleine beetje extra omzet is de maatschappelijke onrust absoluut niet waard!”

Klik hier voor de raadsvragen PDF-ikoon



Deel dit bericht met je vrienden!