logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
28nov 2013

Strijen scoort goed met social media

Uit een recent landelijk onderzoek blijkt de gemeente Strijen het op het gebied van de sociale media uitstekend te doen. Van de ruim 230 onderzochte gemeenten eindigde Strijen op de tweede plaats.

In de zomer van 2013 werd voor de derde keer onderzocht hoe gemeenten in Nederland hun sociale media gebruiken. Naast de vragenlijst die gemeenten kregen voorgelegd, werden tevens alle tweets geanalyseerd.

Het eindoordeel kwam uiteindelijk tot stand door te kijken naar: de gemiddelde reactietijd, het aantal volgers ten opzichte van het aantal inwoners, het aantal verzonden tweets ten opzichte van het aantal inwoners en het aantal reacties ten opzichte van het aantal inwoners.

De gemeente Strijen is deze maand precies vier jaar geleden begonnen met Twitter. Vooral rondom calamiteiten blijkt de inzet van sociale media van meerwaarde te zijn.

,,Zo was de gemeente Strijen tijdens de grote chemische brand in Moerdijk in januari 2011, één van de weinige overheidsdiensten die Twitter succesvol ingezet heeft als communicatiemiddel. Maar ook over onze kanalen Facebook, LinkedIn en YouTube krijgen we de laatste tijd steeds vaker positieve reacties,’’ aldus de Strijense burgemeester Aart-Jan Moerkerke.Deel dit bericht met je vrienden!