logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wethouder opent Strijens Repair Café'
25nov 2013

Wethouder opent Strijens Repair Café

Afgelopen zaterdag, 23 november 2013, opende wethouder Geràldo Janssen officieel het Strijens Repair Café. Nadat hij eerst met eigen handen een sirene repareerde, stelde hij het apparaat even later met een ferme druk op een rode knop in werking.

En al meteen na de opening werden de nodige voorwerpen aangeboden ter reparatie. ,,En dat vind ik nu juist het mooie van een Repair Café. Deze instelling zorgt ervoor dat we in de huidige weggooi-maatschappij het milieu een stuk minder belasten. Maar ook het gegeven dat je hierdoor een belangrijke ontmoetingsplaats realiseert, spreekt me enorm aan,’’ aldus Janssen tijdens zijn korte toespraak vooraf.

Het Strijense Repair Café is gevestigd in Jongerencentrum De Klep. En opent elke vierde zaterdag van de maand de deuren van 10.00 tot 13.00 uur.

Reparaties worden uitsluitend in het gebouw en door vrijwilligers uitgevoerd. Het kunnen reparaties zijn aan: computers, kleding, koffiezetapparaten, meubels enz..

Er dient slechts betaald te worden voor nieuwe onderdelen. Het is echter mogelijk een vrijwillige bijdrage te geven. Van die fooien moet het Repair Café uiteindelijk bestaan.Deel dit bericht met je vrienden!