logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
20nov 2013

Overeenkomst woningbouwplannen Nieuw-Beijerland

Roosdom Tijhuis uit Capelle aan den IJssel is de ontwikkelaar en bouwer die de uitbreidingsplannen voor de woningbouw in Nieuw-Beijerland gestalte zal geven.

De officiële gunning voor de bouw van de woningen vindt woensdag 27 november 2013 plaats in het gemeentehuis van Korendijk. ’s Morgens om 10.00 uur ondertekenen de heer W. Tempel, wethouder Ruimtelijke Ordening en de heer H. Bijl, directeur planontwikkeling van de Roosdom Tijhuis de overeenkomst.

Het plan voorziet in 124 woningen bestaande uit diverse types. De woningen worden gebouwd aan de zuidkant van Nieuw-Beijerland aan beide zijden van de Dorpsweg.

De plannen van de ontwikkelaar sluiten aan bij de wensen van de inwoners. Deze wensen zijn geuit tijdens het uitgevoerde woningbehoefte onderzoek, de inloopavond en de informatieavond.

In het plan zijn appartementen, starterswoningen voor jonge gezinnen, levensloopbestendige woningen, een aantal vrije kavels en semi-vrijstaande woningen opgenomen.

Het college en de raad zijn  tevreden met het financiële plaatje van het plan.

De planning is dat de bouw eind 2014 / begin 2015 zal starten. De bouw van de woningen zal gefaseerd plaatsvinden. Het moment waarop de laatste woning wordt opgeleverd, is afhankelijk van de woningbehoefte.

Informatie                        

Inwoners van Nieuw-Beijerland en andere belangstellenden kunnen alvast hun interesse in de nieuwbouwplannen kenbaar maken via de website van Roosdom Tijhuis, www.roosdomtijhuis.nl.

Begin 2014 zal de ontwikkelaar de plannen presenteren op een informatieavond die gehouden zal worden in de raadzaal van de gemeente Korendijk.Deel dit bericht met je vrienden!