logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
12nov 2013

Voorlopig geen ontwikkeling project TAS Puttershoek

Het college van burgemeester en wethouders van Binnenmaas wil, in samenspraak met HW Wonen en Zorgwaard, de ontwikkeling van het project TAS in Puttershoek naar verwachting met vijf jaar uitstellen.

Wel wordt de entree van de Wijk van je Leven (bij de Kees Verkerkhal) opgeknapt. Daarnaast wordt er één centraal parkeerterrein gerealiseerd. Dit parkeerterrein is nog steeds tijdelijk, maar krijgt een asfaltlaag, waardoor de uitstraling en de gebruikskwaliteit van het terrein verbetert.

TAS

Het project TAS gaat over het gebied tussen de Wijk van je Leven en de Sportlaan in Puttershoek. Bij de start van het project wilden de partijen een nieuwe sportzaal op de locatie van de voormalige woonwinkel Wols  bouwen. Die sportzaal zou eventueel aangevuld worden met sport- en leisurevoorzieningen en een therapiepad.

Daarnaast zouden appartementen gebouwd worden op de locatie van het oude ‘t Huys te Hoecke en werden de mogelijkheden onderzocht voor het realiseren van een gezondheidscentrum.

Inmiddels leven we in een andere tijd met een andere economische situatie en nieuwe regels voor bijvoorbeeld zorg. Daarnaast bleek er onvoldoende interesse van marktpartijen om een nieuwe sportzaal, aangevuld met sport- en leisurevoorzieningen, te bouwen en te beheren. Om die reden hebben partijen besloten voorlopig niet tot ontwikkeling van het project over te gaan.

Gemeente Binnenmaas en HW Wonen gaan er vooralsnog van uit dat de ontwikkeling van het project vijf jaar wordt uitgesteld. Partijen bekijken wel regelmatig hoe de situatie is en of realisatie van (delen van) het project alsnog eerder mogelijk is. 

Tussentijdse inrichting perceel voormalige woonwinkel Wols

Het perceel van de voormalige woonwinkel Wols bestaat momenteel uit een bouwput waar de woonwinkel stond. Daarnaast is een tijdelijk parkeerterrein met puinverharding gerealiseerd, naast het bedrijfspand van Jonas Puttershoek.

Gemeente Binnenmaas, HW Wonen en Zorgwaard vinden het voor de uitstraling van het gebied niet wenselijk dat deze situatie nog vijf jaar bestaat. De gemeente wil daarom de centrale as, als entree van de Wijk van je Leven, doortrekken naar de Laning en een nieuw tijdelijk parkeerterrein realiseren.

Voor een tussentijdse invulling voor het perceel wat dan nog overblijft wil de gemeente niet bepalen wat er moet komen, maar gaat de gemeente juist op zoek naar initiatieven van partijen uit de omgeving.

In december nodigt de gemeente partijen in de omgeving uit voor een gesprek. Bedoeling is om half januari de ideeën van en met de partijen te bespreken. Vervolgens wil de gemeente een openbare bijeenkomst organiseren, waarin alle ideeën worden besproken. Hierover volgt te zijner tijd meer informatie.

Kees Verkerkhal

Door het vijf jaar uitstellen van de ontwikkeling van het project TAS blijft ook de Kees Verkerkhal nog in gebruik. Uit een bouwkundige check is gebleken dat dit goed mogelijk is.

Het voornemen om de ontwikkeling van het project TAS vooralsnog vijf jaar uit te stellen en het voorstel voor de tussentijdse inrichting van het perceel van de voormalige woonwinkel Wols, wordt naar verwachting op dinsdag 26 november door de raadscommissie Ruimtelijke Zaken besproken.



Deel dit bericht met je vrienden!