logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
26sep 2013

Jeugd-EHBO Brede school Strijen

Maandagavond 30 september 2013 is er een informatieavond voor groep acht leerlingen uit Strijen en hun ouders over de jeugdopleiding EHBO-A. De bijeenkomst wordt gehouden in Salvatori om 19.30 uur.

De Brede School Strijen en de EHBO-vereniging Strijen werken samen om de opleiding gratis toegankelijk te maken. De lessen worden vanaf oktober gegeven op de maandagavonden van 19.00 tot 20.15 uur in Salvatori.

Tijdens de opleiding leren de scholieren onder meer wat te moet bij verwondingen en wanneer iemand flauwvalt. Maar ze leren er ook hoe je ongevallen kunt voorkomen. Oefenen gebeurt met elkaar en met behulp van verbandmiddelen en een EHBO-pop. Tevens maken de cursisten kennis met het AED-apparaat. Na 16 lessen wordt in maart 2014 de opleiding afgesloten met een diploma.

De cursus wordt belangeloos gegeven door gediplomeerde, ervaren EHBO’ers. De overige kosten komen uit het budget voor de Brede School Strijen. Meer info is te vinden op de website www.strijen.nl/bredeschool. Daar kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden voor de informatieavond of alvast inschrijven voor de cursus. Er is plaats voor maximaal 20 kinderen.Deel dit bericht met je vrienden!