logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Verkeersles voor leerlingen Heinenoord'
20sep 2013

Verkeersles voor leerlingen Heinenoord

Op dinsdag 17 september 2013 hebben de leerlingen van de bovenbouw van obs Het Anker en de Burgemeester van Bommelschool in Heinenoord een bijzondere verkeersles gehad. Vanuit het project Buurt Bestuurt is het initiatief genomen om de leerlingen voorlichting te geven over de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens.

Twee leden van het comité Buurt Bestuurt, allebei vrachtwagenchauffeur, hebben hun vrachtwagens en opleggers voor de school geparkeerd. Samen met de wijkagent hebben zij een praktische les verzorgd voor de kinderen in de hogere groepen. Zaken als de "dode hoek" en remweg kwamen onder andere ter sprake. Ook mochten de kinderen één voor één plaats nemen in de cabines van de vrachtwagens.

Aanleiding voor deze lessen is het feit dat er weer gebouwd wordt in de wijk Oosteinde in Heinenoord. Hierdoor komen kinderen de komende tijd meer in aanraking met bouw- en vrachtverkeer.

Deze les is één van de vele zaken waar in het project Buurt Bestuurt over na wordt gedacht en waar daadwerkelijk actie op wordt ondernomen.



Deel dit bericht met je vrienden!