logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
20sep 2013

Start fase 2a nieuwbouw Poortwijk III

Donderdag 19 september 2013 was een feestelijke dag voor wat betreft de verdere ontwikkeling van de wijk Poortwijk III in Oud-Beijerland. Fase 2a ging daar van start met de bouw van 18 sociale huurwoningen en 13 koopwoningen aan de Polderlaan. Met de bouw van deze woningen krijgt de nieuwbouwwijk nu steeds meer vorm.

In Poortwijk III worden in totaal 112 woningen aan de wijk toegevoegd, waarvan 36 sociale huurwoningen. Fase 1, de Muzieklaan, is half april 2013 reeds opgeleverd. Dit eerste deel van de daadwerkelijke 'invulling' van de jonge wijk was destijds meteen een succes. Maar liefst 80 mensen hadden zich ingeschreven voor de woningen in de Muzieklaan, daarom moest er door Van der Straaten Notarissen in Mijnsheerenland een loting gehouden worden. Alle woningen waren dus ook al snel verkocht. De grote interesse in de nieuwbouwwijk liet toen al zien dat Oud Beijerland erg in trek blijft bij woningzoekenden. Aan het eind van het 3e kwartaal 2013 worden de nieuwe huurwoningen aan de Polderlaan door HW Wonen via de Woonkrant in het Kompas aangeboden. Vanaf dat moment kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden voor deze woningen.

Sterk blijven maken voor nieuwbouw

Wethouder J.G. van Buuren gaf samen met enkele jeugdige, toekomstige bewoonsters van de wijk het startsein voor de bouw. Met behulp van een kraan werd een 'groep' vrolijk gekleurde ballonnen 'bevrijd' uit een 'verrassingspakket'. De wethouder liet tijdens een korte toespraak weten ingenomen te zijn met het feit dat HW Wonen en ook VolkerWessels Vastgoed zich in deze economisch moeilijke tijd sterk blijven maken voor nieuwbouw in Oud-Beijerland. De gemeente heeft in Poortwijk III ook een wijkwinkelcentrum laten ontwikkelen met ondermeer een supermarkt. Verder zal Poortwijk III, als de wijk straks voltooid is, een vriendelijke, groene en zeker ook ruim opgezette wijk worden. Als alles volgens plan verloopt zullen de nieuwe woningen aan de Polderlaan in de loop van het 2e kwartaal (medio juni/juli) van 2014 worden opgeleverd.

 



Deel dit bericht met je vrienden!