logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
11sep 2013

Eerste lustrum Sportverkiezing Strijen

Voor de vijfde keer in successie kunnen inwoners van Strijen kandidaten aanmelden voor de tweejaarlijkse sportverkiezing. De gemeentelijke sportprijzen worden uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie op donderdag 2 januari 2014.

Potentiële kandidaten voor de sportverkiezing 2013 kunnen tot uiterlijk 15 november bij de gemeente worden aangemeld.

Evenals twee jaar geleden is ook de categorie niet-georganiseerde sporten opnieuw vertegenwoordigd. Zodoende maken ook beoefenaars van onder meer denksporten, schoolsporten en commerciële sporten kans op een prijs.

Voor alle categorieën wordt gekeken naar de sportieve prestaties over de jaren 2012 en/of 2013.

Een onafhankelijke jury, onder voorzitterschap van (sport)wethouder Geràldo Janssen, maakt in november een voordracht van sporters die in aanmerking kunnen komen voor de titels Sportman/-vrouw van het Jaar, Sportploeg van het Jaar of niet-georganiseerde Sport(er) van het Jaar.

De juryleden belonen overigens niet slechts buitengewone sportverrichtingen, maar kijken tevens naar bijzondere sportbevorderende prestaties.

Genomineerde sporters moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo dient een individuele sporter in de gemeente Strijen te wonen en moeten voorgedragen sportploegen lid zijn van een in de gemeente Strijen gevestigde vereniging.

Tijdens de voorgaande editie, op 2 januari 2012, werd zeilster Charlotte van Asselt verkozen tot Sportvrouw van het Jaar. De titel niet-georganiseerde Sporter van het Jaar ging naar kickbokser Dylan van den Hurk. Sportploeg van het Jaar werd het damesteam van tennisvereniging Bonaventura.

Nominaties voor de Sportverkiezing Strijen 2013, kunnen worden doorgegeven via het e-mailadres sportverkiezing@strijen.nl of met het digitale formulier op de gemeentelijke website www.strijen.nl.Deel dit bericht met je vrienden!