logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
09sep 2013

Cultuureducatie met Kwaliteit

De Hoeksche Waard is rijk aan cultuurbeoefening. Vele culturele instellingen in de Hoeksche Waard dragen bij aan cultuureducatie.

Niet alleen het Rijk, maar ook het landelijk Fonds voor Cultuurparticipatie en de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard onderstrepen dat cultuureducatie belangrijk is in het onderwijs.

Het landelijk Fonds voor Cultuurparticipatie biedt gemeenten de mogelijkheid om kwaliteit in cultuureducatie te bevorderen, middels het bevorderen van samenwerking tussen culturele instellingen en scholen en is erop gericht Cultuureducatie met Kwaliteit ten uitvoer te brengen binnen een doorlopende leerlijn.

De vijf gemeenten in de Hoeksche Waard onderschrijven de inhoud van de deelregeling Cultuureducatie met Kwaliteit van het Fonds Cultuurparticipatie en hebben de Bibliotheek Hoeksche Waard  gevraagd hiervoor een plan Cultuureducatie met Kwaliteit te ontwerpen dat voldoet aan de voorwaarden van het Fonds Cultuurparticipatie.

“Onder het motto ‘Regionale kennis, kunde en kracht’ hebben we een plan Cultuureducatie met Kwaliteit ontwikkeld. Dat gaat de Bibliotheek Hoeksche Waard in samenwerking met de cultuurnetwerker, culturele instellingen en het primair onderwijs de komende jaren uitvoeren,” aldus Marieke Montenarie - directeur Bibliotheek Hoeksche Waard.

Het plan Cultuureducatie met Kwaliteit en de uitvoering ervan wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en de vijf gemeenten uit de Hoeksche Waard.



Deel dit bericht met je vrienden!