logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eerste anti-alcoholcontracten ondertekend'
27jul 2013

Eerste anti-alcoholcontracten ondertekend

Gisteren, woensdag 24 juli 2013, ontving burgemeester Aart-Jan Moerkerke de eerste twee pubers die geenszins van plan zijn de hersenen te laten verwoesten door alcoholgebruik. Zij ondertekenden het zogenaamde Alcohol Nee Contract.

Cyriëlla Wander (12) toont zich strijdvaardig aan de grote vergadertafel op de kamer van de burgemeester. ,,Alcohol is inderdaad slecht voor de ontwikkeling van je hersenen. Ik vind dit een superinitiatief. Misschien is het een idee dit ook voor drugs te doen.” De aanstormende brugklasser van basisschool De Meerwaarde ondertekende maar wat graag het contractje.

Ook de 12-jarige Haico Boer, van Het Spui, vindt het een goed idee dat jongeren beloven in ieder geval tot hun achttiende verjaardag geen alcohol te drinken. Hij, én zijn ouders waren er snel uit.

Het sportieve loopwonder uit Strijensas ging dan ook volgaarne in op de uitnodiging het contract te komen ondertekenen in het gemeentehuis. ,,En daar ben ik erg blij mee,’’ aldus burgemeester Moerkerke. ,,Jullie leeftijd is cruciaal gebleken waarop jongeren vaak beginnen met drinken. Ik ben blij dat jullie hier 'Nee' tegen zeggen.”

Het ‘Alcohol Nee Contract’ is een initiatief van het regionale alcoholpreventieproject Verzuip jij je Toekomst?!. Met dit contract kunnen jongeren en hun ouders afspraken maken over het niet drinken van alcohol tot hun 18e.

Doel van het contract is dat ouders met hun kinderen in gesprek gaan over alcoholgebruik. Alcoholgebruik heeft schadelijke gevolgen voor de ontwikkeling van jonge hersenen.

De ondertekende contracten kunnen nog tot het nieuwe schooljaar worden ondertekend en aangeboden aan de burgemeester.Deel dit bericht met je vrienden!