logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Prestatieafspraken Strijen en HW Wonen'
24jul 2013

Prestatieafspraken Strijen en HW Wonen

Zorg voor voldoende sociale huurwoningen in Strijen, benutten van de mogelijkheden op een krimpende bouwmarkt en verruiming van de mogelijkheden voor starters op de woningmarkt.

Dat is onder andere wat is vastgelegd in de prestatieafspraken die de gemeente Strijen en HW Wonen op 22 juli 2013 hebben ondertekend. Deze prestatieafspraken geven weer wat de gemeente en HW Wonen de komende jaren van elkaar verwachten op het gebied van wonen.

Namens de gemeente tekende wethouder W.J.L.M. van Tilborg de prestatieafspraken en directeur-bestuurder Ben Pluimer zette zijn handtekening namens HW Wonen.

De prestatieafspraken bij nieuwbouw zijn vooral gericht op het bevorderen van de doorstroming. Gezien de toenemende vraag naar huurwoningen en dan met name van de groeiende groep senioren streven gemeente en HW Wonen er naar het aandeel huurwoningen in de woningvoorraad voor senioren te vergroten.

Een deel van de nieuw te bouwen woningen staan gepland in de Oranjebuurt in Strijen. Daarnaast zijn ook afspraken gemaakt op het gebied van duurzaamheid waarbij HW Wonen streeft naar beperking van het gasverbruik door het treffen van energetische maatregelen.

Om de kansen van starters te vergroten spraken beide partijen af dat eengezinswoningen in de bestaande voorraad ook beschikbaar moeten zijn voor starters op de woningmarkt. Hierdoor kan de wachttijd voor starters, bij het toewijzen van een woning, worden verminderd.

HW Wonen wil door middel van huurbeleid, verkoop van delen van haar bezit en nieuwbouw, de huurvoorraad meer laten aansluiten bij de vraag. Dit betekent een vermindering van het aandeel van de goedkope voorraad en een toename van de bereikbare en duurdere woningvoorraad.

Samenwerking met behoud van ieders eigen verantwoordelijkheid is uitgangspunt. De looptijd van de afspraken is van 2013 tot en met 2016. In 2014 houden beide partijen de afspraken opnieuw tegen het licht.Deel dit bericht met je vrienden!