logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
07jul 2013

Jubileumtaptoe Juliana groot succes!

Zaterdag 6 juli 2013 vierde Showkorps Juliana haar 85-jarig bestaan met een grootse Jubileumtaptoe, die werd gehouden op sportpark De Trekdam in 's-Gravendeel. Het weer was prachtig en ideaal voor een avond vol muziek en show.

Tegen 5 uur werden de eerste korpsen in 's-Gravendeel verwelkomd door een aantal enthousiaste vrijwilligers. Drie verschillende locaties in 's-Gravendeel dienden als kleedruimten voor de verschillende korpsen die uit onder andere Voorschoten, Hazerswoude en Sprang Capelle kwamen. Vanaf de kleedruimte werd om kwart over zes gestart voor een stermars door de straten van 's-Gravendeel. 

Keurig op tijd stond om zeven uur Jong Euroband uit Rotterdam klaar op het taptoe veld, waar langs de hekken zeker zo'n 1300 mensen stonden te wachten op wat komen zou.  De jonge Rotterdammers beten het spits af van de jeugdtaptoe. Zij, maar ook Jong Holland Junioren, Jong Laurentius en Showkorps Jong Juliana lieten een geweldige show horen en zien.

Iets later dan gepland was de jeugdtaptoe afgelopen en aansluitend startte Marijke uit Sprang-Capelle met hun 'The Best of Songfestival' show de Jubileumtaptoe. Op klassieke muziek een show maken, een vreemde combinatie, maar Jong Holland uit Zwijndrecht liet zien en horen dat  dit prima samengaat met hun show 'Intermezzo'. 'Do you remember this One?' was het thema van de show van TTH uit Hazerswoude, die greep uit de rijke muziekgeschiedenis werd door het publiek gewaardeerd.

Als laatste was het de beurt aan de jubilaris zelf, Showkorps Juliana uit 's-Gravendeel, 85 jaren 'jong'! Er was in de laatste weken hard gerepeteerd en dat was niet zonder resultaat. Met de show ' 60 Jaar Nederlandse TV'  konden zij rekenen op zeer veel waardering van het publiek en liet het korps zien dat zij ook heel wat in hun mars hebben. Onder luid applaus en vele dikke duimen van het publiek speelde Juliana de afmars en stelden zich op voor de finale. Hierin werden alle korpsen bedankt voor hun deelname en ontvingen bloemen.

Na het koraal 'Abide With Me', het taptoesignaal en het 'Wilhelmus' verliet elk korps op eigen muziek het veld en marcheerden gelijk het terrein af naar de kleedruimte. Daar werd nog wat gedronken en reed iedereen tevreden naar huis.

Enthousiast geworden na het bezoek aan de taptoe? Nieuwe leden zijn bij Showkorps Juliana altijd hartelijk welkom, www.showkorpsjuliana.nl.

Showkorps Juliana kan terugkijken op een geweldig verjaardagsfeestje en dankt de hoofdsponsors HW wonen, de Rabobank, BDO en Arie den Heer transport en verder iedereen die heeft meegewerkt om deze Jubileumtaptoe mogelijk te maken. Op de vraag van de voorzitter dit evenement over twee jaar weer te organiseren werd zeer positief gereageerd door het publiek. Dus wie weet...

Tot slot wil Showkorps Juliana aan het publiek vragen eventueel gemaakt foto- en filmmateriaal tijdens de taptoe met hen te delen. Foto's kunnen worden gemaild naar info@showkorpsjuliana.nl.

Ook kunt u foto's en films bij Ons Gebouw, Roodenburg Vermaatstraat 21 te 's-Gravendeel,  door de brievenbus doen. Zij zouden dit erg waarderen.

Klik hier voor de show van Juliana op YouTube
 



Deel dit bericht met je vrienden!