logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Trek de Pont: meer dan een geslaagd evenement'
25jun 2013

Trek de Pont: meer dan een geslaagd evenement

Het voor de 2e maal voor de kankerbestrijding georganiseerde evenement "Trek de Pont", dat zaterdag 22 juni 2013 in Nieuw-Beijerland werd gehouden, kan ondanks het wat mindere weer en daardoor helaas het niet doorgaan van alle vaartochten met de zeilklipper 'Oostvogel', als een succes worden bestempeld.

Dit jaar werd de ruim 300 ton zwaar wegende veerpont "The Queeen Jacqueline"door wel zeven groepen van de ene naar de andere oever getrokken. Bijzonder was dat er door twee sterke-mannenteams werd meegedaan, van slechts elk 25 personen groot, terwijl de andere groepen, uit 50 personen waren samen gesteld. Hierdoor werd in de strijd om de snelste tijd een extra demensie aan het toch al te gekke spektakel toegevoegd.

Vertegenwoordigd waren de groepen Piershil - Zorgwaard - Café 't Spui - Chauffeurs/Van Iperen - het Damesteam en tot slot Teams sterke mannen Sarko/Richard en DDouble A.

Onder grote belangstelling van het publiek en aangespoord met muziek en een zeer enthousiaste commentator, werd aan het einde van de middag de finale ronde gespeeld door de twee snelste groepen, namelijk evenals vorig jaar, de groep Café 't Spui en het Damesteam. De wil om revanche te nemen was groot en in tegenstelling tot vorig jaar werd dit maal dan ook met een winnende tijd van 1minuut en 1 seconde gewonnen door de groep Café 't Spui.

De Burgemeester van Korendijk. de heer Drs. Stoop, die ook mee trok, viel buiten de prijzen.

Voor de beveiliging van onder meer de scheepvaart waren Rijkswaterstaat, de Zeehavenpolitie en de Reddingsbrigade van Dordrecht aanwezig.

Naast het overtrekken van de pont waren er op en nabij het aangrenzende Gors voor jong en oud nog ruim 50 andere activiteiten georganiseerd, waaronder een rodeostier, aqua wandelen, kanoën, sumoworstelen, snelvaren met een banaan en/of Ribboot, een ballonnenwedstrijd, varen met modelboten, turnen, voetballen, ponyrijden en zeker niet te vergeten het maken van vlotten met de waterscoutinggroep Suanablake uit Goudswaard. Natuurlijk was ook de KWF zelf ook vertegenwoordigd.

Inschatting is dat het evenement door meer dan twee duizend bezoekers is bezocht. Een verdubbeling ten opzichte van 2012. Het evenement trok ook de aandacht van de landelijke media. Zo waren er 's-avonds bij 'Hart van Nederland', maar ook bij TV Rijnmond, beelden van het evenement te zien.

Na het door de burgemeester bekend maken van een tussenstand van € 22.000,- , werd het evenement afgerond met een uniek benefietconcert in de kerk van de gemeente Open Hof te Oud-Beijerland. Een concert met een zeer bijzonder repertoire en van een kwalitatief hoog niveau. Dit dankzij fantastische bijdragen en/of optredens van Johan den Hoedt, vleugel - Bert Kruis, orgel, Anton Weeren, trompet - Annelies Schep, sopraan - Joep van Geffen bariton en het projectkoor dat zingt voor de kankerbestrijding "Inspire2liveChoir". Dit alles onde de bezielende leiding van de dirigent Peter Overduin.

Aan het einde van de avond werd de totaal balans opgemaakt en werd ten bate van de kankerbestrijding aan de organisator/initiatiefnemer van het evenement, met dank aan sponsoren en vele andere gulle gevers, een cheque van maar liefst € 26.000,- overhandigd.

Uitslag loterij

Ten behoeve van het evenent is een loterij georganiseerd. Deze bracht € 2200,- op.

  1. De 1e prijs een minuut gratis winkelen bij de Super Plus Schalkoord te Nieuw-Beijerland is gevallen op lotnummer 01100;
  2. De 2e prijs een demontabele Hercules Rubberboot, beschikbaar gesteld door Tankstation Ben Nobel te Nieuw-Beijerland is gevallen op lotnummer 00132;
  3. De 3e prijs, een cadeaubon ter waarde van € 40, beschikbaar gesteld door Cosy Gifts te Nieuw-Beijerland is gevallen op lotnummer 01583.


Deel dit bericht met je vrienden!