logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
18jun 2013

Duurzame lantaarnpaal markeert oplevering nieuwbouw Julianastraat

Een feestelijke dag voor de inwoners van de nieuwbouwwoningen in de Julianastraat in Strijen afgelopen maandag 17 juni. De oplevering van de eerste nieuwbouw in de Strijense Oranjewijk werd namelijk gevierd met een hapje en een drankje in het gezellige Eetcafé 't Tramhuys. Maar eerst werd door wethouder Wilko van Tilburg en de adjunct-directeur van HW Wonen, Bert van der Ent een duurzame lantaarnpaal op zijn plaats gezet.

Enkele tientallen genodigden keken toe hoe de wethouder samen met Bert van der Ent de lantaarnpaal netjes recht zetten. De lantaarnpalen in de Julianastraat zijn voorzien van LED-verlichting en dus bijzonder zuinig voor wat betreft het stroomverbruik. 'Het is het begin van een duurzame straatverlichting en de allereersten van dit type lantaarnpalen is nu bij u in de straat geplaatst', legde wethouder Van Tilborg de aanwezige bewoners uit. De komende maanden en jaren gaat er nog van alles gebeuren in de Oranjewijk. Op een aantal plaatsen is HW Wonen al druk bezig met de renovatie van de wijk en op andere locaties zal, net als in de Julianastraat nieuwbouw gaan verrijzen. Zonder ongelukken gaat men medio augustus aan de andere kant van de straat beginnen met de sloop van de oude huizen daar.

Alle woningen al verkocht/verhuurd
Voor alle 22 woningen waren relatief snel toekomstige bewoners gevonden. De 7 koopwoningen zijn verkocht en de overige huurwoningen zijn ook allemaal toegewezen en bewoond. Een buitengewoon positief resultaat in deze toch moeilijke tijden voor wat betreft de woningmarkt. Wethouder Van Tilborg feliciteerde de aanwezige bewoners dan ook met hun fraaie nieuwe woningen. De wijk zal de komende jaren in fases een complete metamorfose ondergaan. Het huidige stratenplan blijft echter vrijwel ongewijzigd, dus ook als de nieuwbouw is afgerond blijft de sfeer en de uitstraling in de wijk grotendeels hetzelfde. Zowel HW Wonen als de gemeente Strijen gaan er vanuit dat de wijk er na de renovatie in meerdere opzichten op vooruit gaat. Niet alleen zijn de woningen straks veel milieuvriendelijker, maar er komt b.v. ook meer parkeergelegenheid in de wijk. Los van alle toekomstige werkzaamheden is het de bedoeling dat de Oranjewijk de gezellige en karaktervolle buurt blijft die het de afgelopen decennia is geweest.



Deel dit bericht met je vrienden!