logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
07jun 2013

Bouw senioren-appartementen Van Speijkstraat halverwege

 De ‘Zeeheldenwijk’ in Oud-Beijerland is een wijk waar HW Wonen hard werkt aan vernieuwing. In de Van Speijkstraat worden momenteel 15 huur-appartementen gebouwd voor de doelgroep vanaf 55 jaar. Afgelopen week was de bouw daarvan halverwege en dus werd er samen met de toekomstige bewoners even stil gestaan bij dit heugelijke feit.

Wethouder Van Buuren en Richard Polder, manager 'Wonen' van HW Wonen staken zelf de handen uit de mouwen en bevestigden het eerst dakelement. Onder het toeziend oog van enkele tientallen belangstellenden hanteerde wethouder Van Buuren vakkundig boor en hamer om het dakelement te bevestigen. De '55-plus' appartementen zijn er zowel in de sociale, als de middel dure huursector. De 15 appartementen tellen 3 ruime kamers en hebben zowel een binnenberging als een berging in het bergingen-blok. Bij de 7 appartementen op de begane grond is alles uiteraard gelijkvloers en bij de 8 appartementen op de 1e etage is er een tweede slaapkamer op de 2e etage (maisonnettes).

Dichtbij het centrum
De appartementen zijn mooi gelegen in het centrum van Oud-Beijerland. Alle winkels en voorzieningen in het hart van Oud-Beijerland zijn letterlijk op loopafstand van dit nieuwbouwproject. Het plan is ontworpen door Partitio Ontwerphuis uit Zierikzee en wordt gebouwd door aannemersbedrijf Martens uit Lekkerkerk. Volgens planning zullen de appartementen in het 3e kwartaal 2013 worden opgeleverd. En zoals de bouw op dit moment vordert ziet het er inderdaad naar uit dat alle toekomstige bewoners voor de 'december-feestdagen' hun intrek kunnen gaan nemen in de appartementen in de Van Speijkstraat. Daarmee krijgt de vernieuwing in de wijk steeds meer vorm. Een half jaar geleden werden in de nabij gelegen Witte de Withstraat al eerder nieuwbouwwoningen opgeleverd door HW Wonen.Deel dit bericht met je vrienden!