logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
04jun 2013

Expositie Maaike Sterrenburg in Immanuël

Van 1 juni tot en met 30 augustus is in zorgcentrum Immanuel in ’s-Gravendeel een nieuwe expositie van schilderijen. Deze schilderijen zijn gemaakt door Maaike Sterrenburg uit ´s-Gravendeel.

Na thuis al verschillende pogingen gedaan te hebben is ze op les gegaan bij Jolande van der Heul. Daar bleek dat ze meer kon dan ze zelf dacht. Jolande van der Heul gaf haar aanwijzingen en hints waar ze veel aan heeft. Meerdere malen werd duidelijk dat in haar schilderijen onverwachte grapjes te vinden zijn. Of ze nou een fiets aan het strand schilderde of een muis op een whiskyglas, er zaten onderdelen in die op verschillende manieren gezien kunnen worden, hoewel sommigen het niet zo makkelijk ontdekken. De onderwerpen van haar schilderijen zijn zeer gevarieerd. Het begin was “verkennen van kleuren”. Zelf vond ze het resultaat niet denderend, maar anderen wisten het zeer te waarderen.

Daarna schilderde ze veel natuuronderwerpen. Een ijsvogeltje, een familie pimpelmees (de ouders met 5 jonkies: een verwijzing naar haar eigen gezin), de roodbonte Bertha 38 (om in de taal van koning Willem-Alexander te spreken) kijkt nu vanaf de muur de kamer in, een bos rode tulpen, enkele paardenbloemen en strandtaferelen zagen het licht. Maar ook het geloof is een inspiratiebron om te schilderen. Zo is een schilderij ontstaan waarbij eigenlijk het hele Christelijke geloof wordt uitgebeeld. Een ander schilderij vertolkt Psalm 150. Ook Psalm 139 is verbeeld, met weer een verwijzing naar haar eigen gezin. Op advies van haar lerares Jolande van der Heul en aangemoedigd door man en dochter heeft ze het aangedurfd om haar eerste expositie te houden. Wie nieuwsgierig is geworden kan terecht in zorgcentrum Immanuel aan het Weegje in ’s-Gravendeel van 1 juni tot en met 30 augustus op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag gedurende dezelfde tijd.

 Deel dit bericht met je vrienden!