logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
01jun 2013

Nieuwe uitstraling voor Oranjewijk Klaaswaal

In de Oranjewijk in Klaaswaal is de afgelopen periode veel gebeurd: grootonderhoud in diverse straten, sloop van een groot aantal woningen en op dit moment worden er nieuwe woningen gebouwd.

Net als op veel plaatsen in de regio zijn veel van de huizen die er staan, gebouwd in het midden van de vorige eeuw. Een deel is na de Tweede Wereldoorlog gebouwd en sommige huizen zijn na de Watersnoodramp van ‘53 verrezen. Het gaat hier in beide gevallen om huizen die gebouwd zijn in een andere tijd, waarin ook andere eisen aan woningen en woonruimte werden gesteld. In de Oranjewijk zijn inmiddels diverse van deze oudere, kleinere woningen gesloopt om plaats te maken voor een fraaie nieuwe wijk.

In opdracht van HW Wonen worden er 41 moderne woningen gebouwd, verdeeld over diverse typen: zowel eengezinswoningen als semi bungalowwoningen, in de huur als ook in de verkoop. Specifiek gaat het om 3 semi bungalowwoningen en 13 ruime eengezinswoningen voor de verkoop en 25 grondgebonden (senioren)woningen voor de verhuur. De werkzaamheden zijn in december 2012 van start gegaan. Het speelplaatsje wordt na oplevering van de nieuwbouwwoningen weer in ere hersteld. Rondom alle voor- en zijtuinen worden straks beukenhagen aangeplant, waardoor een mooi, eenduidig groen beeld ontstaat in de wijk. Als alles volgens plan gaat zullen de woningen in het 4e kwartaal van 2013 worden opgeleverd.

Het grootste deel is verkocht en verhuurd maar er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Geïnteresseerden die belangstelling hebben voor de huurwoningen kunnen de brochure en het inschrijfformulier aanvragen bij HW Wonen. Dit kan telefonisch via nummer (0186) 899 899. U kunt de brochure en het inschrijfformulier ook afhalen bij ons kantoor aan de Lamborghinilaan 4 in Oud-Beijerland. Ook zijn deze te downloaden van www.hwwonen.nl. Voor de koopwoningen kunt u contact opnemen met  Veldhoen & Romeijn Nieuwbouwmakelaars, Vlietkade 1, 3262 JN Oud-Beijerland. E-mail nieuwbouwmakelaars@veldhoen-romeijn.nl. Telefoonnummer 0186-619300.Deel dit bericht met je vrienden!