logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Uitbreiding woningbouw in Korendijk'
31mei 2013

Uitbreiding woningbouw in Korendijk

BM Projectontwikkeling BV uit Hardinxveld-Giessendam  is de winnaar van de ontwerpcompetitie voor de uitbreiding van de woningbouw in de kernen Piershil en Zuid-Beijerland.

De officiële gunning voor de bouw van de woningen vond donderdag 30 mei 2013 plaats in het gemeentehuis van Korendijk. ’s Middags om 14.45 uur ondertekenden wethouder J.L. van Driel en de directeur van het bouwbedrijf, heer B.M. van Houwelingen, de overeenkomst.

Het plan voor Piershil voorziet in 54 woningen bestaande uit diverse types. De woningen worden gebouwd aan de oostkant van Piershil tussen het Buitenom en de Oud- Piershilseweg. Het plan voor Zuid-Beijerland voorziet in 80 woningen eveneens bestaande uit diverse types. Deze woningen worden gebouwd tussen de Achterweg en de Dorpsstraat.

In de huidige plannen zijn vergeleken met de oorspronkelijke plannen minder appartementen opgenomen en meer starterswoningen voor jonge gezinnen en een aantal vrije kavels.

De planning is dat de oplevering van woningen in Zuid-Beijerland vanaf 2015 zal plaats vinden en in Piershil vanaf 2016. Het moment van oplevering kan eerder plaats vinden indien de marktvraag daar aanleiding toe geeft.Deel dit bericht met je vrienden!