logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
19mei 2013

Roadshow Veiliger rijden succesvol

Zo'n 120 automobilisten kwamen zaterdag 18 mei 2013 af op de eerste roadshow Gratis Veiliger rijden 2013 in Oud-Beijerland. Zowel de organisatie als de automobilisten waren zeer te spreken over deze gezamenlijke actie.

Opening

Wethouder van Buuren van Oud-Beijerland heette samen met politiechef Frank Paauw de eerste automobilist welkom op het terrein bij Medeco aan de Flemingstraat.

Ze begeleidden de bestuurder door de autoveiligheidsstraat. Daar werd onder andere de bandenspanning gecontroleerd, de ruitenvloeistof bijgevuld, het kenteken in de voorruit gegraveerd en de kentekenplaat stevig vastgemaakt. Dit ter voorkoming van autodiefstal.

Grondige check

"Als u hier even wilt kijken", zegt een medewerker van Pearle Opticiens tegen een bezoeker. De opticien verricht de gehele dag oogmetingen, in totaal 75.

Het paviljoen is een lust voor het oog en er is genoeg te beleven op het gebied van autoveiligheid. Zo toonde het CBR een alcoholslot en konden bezoekers zich aanmelden voor Burgernet.

Ook konden kinderen een kijkje nemen in een vrachtwagen van Transport Logistiek Nederland en kregen ze uitleg over de dode hoek.

"Dit is echt goed geregeld", zegt een bezoeker. "Goede service en kwaliteit en het kost helemaal niets. Mijn bandenspanning was niet goed en er zat een sterretje in mijn ruit, dus maar goed dat ik gekomen ben. Ik kan weer veilig de weg op!"

Resultaten

Bij 30% van de automobilisten was de remvloeistof niet goed. Bij 50% klopte de bandenspanning niet en bij 25% waren de banden zelfs versleten, 20% van de koplampen was niet goed afgesteld, 15% had ruitschade of een sterretje in de ruit en is ter plekke behandeld.

Daarnaast werden er 150 flessen ruitenvloeistof uitgedeeld en is er 180 liter ruitvloeistof bijgevuld.

Ook kregen 40 ouders met kinderen in een vrachtwagen voorlichting over veilig fietsen en in het bijzonder over de dode hoek.

Samenwerking

De actie is een initiatief van politie, eenheid Rotterdam en werkt hierin samen met Carglass, Euromaster, Pearle Opticiens, Burgernet, Instituut van Verkeersveiligheid, Transport en Logistiek Nederland, Schadenet, CBR en de gemeente Oud-Beijerland.

Waar en wanneer

De roadshow doet de komende tijd diverse locaties aan. Op maandag 27 mei gaat de roadshow naar de deelgemeente Feijenoord op het Afrikaanderplein.

Meer informatie kunt u vinden op www.politie.nl/rijveiliger2013.Deel dit bericht met je vrienden!