logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
14mei 2013

Bike4Charity gaat fietsen voor fietsen

Bike4Charity is een stichting bestaande uit een groep enthousiaste fietsers, die om de 2 jaar een marathon fietstocht organiseren voor een goed doel. Dit jaar is dat goede doel wel heel bijzonder, want Bike4charity gaat deze zomer 'fietsen voor fietsen'.

De leden van Bike4charity stappen namelijk op de fiets om geld bij elkaar te fietsen voor een fietsproject wat recent in 's-Gravendeel van start is gegaan. Het betreft het 'Fietsplan' van SGO (Stichting Gecoördineerd Ouderenwerk), waarbij vrijwilligers met behulp van twee unieke, aangepaste duofietsen 'op stap gaan' met ouderen, of mensen met een beperking, die zelf niet zo mobiel meer zijn.

Door dit 'Fietsplan' kunnen zulke mensen er toch weer met de fiets op uit. Het is uiteraard een project waar wel de nodige kosten mee gemoeid zijn en elke financiële steun is natuurlijk welkom. Mede daarom besloten de mensen van Bike4charity dit jaar te gaan fietsen voor een goed doel erg dicht bij huis.

Eerder stapten zij bijvoorbeeld in 2009 al op de fiets voor een unieke non-stop marathon-rit van Madrid naar 's-Gravendeel. Het goede doel was destijds Villa Pardoes en de actie bleek een groot succes! Natuurlijk hoopt Bike4charity ook dit keer weer op een mooie opbrengst.

De tocht wordt dit jaar georganiseerd onder de noemer; 'D'n echte Hoeksche Tocht'. En zal plaatsvinden in de week van de jaarlijkse Feestweek in 's-Gravendeel.

Er worden dan tochten georganiseerd van verschillende lengten. De langste tocht is 110 km, de kortse 40 km.

Een ook de jongere deelnemers worden niet vergeten. Voor hen is er de speciale 'Pannenkoeken toertocht van 15 km.

Alle relevante informatie betreffende de 'D'n echte Hoeksche Tocht' kan men terugvinden op de website van Bike4charity: http://www.bike4charity.nl/


 



Deel dit bericht met je vrienden!