logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Basisscholen Westmaas voorgedragen voor ontmoeting koningspaar'
08mei 2013

Basisscholen Westmaas voorgedragen voor ontmoeting koningspaar

De basisscholen De Weerklank en De Vlashoek in Westmaas zijn door burgemeester A.J. Borgdorff van Binnenmaas voorgedragen om kans te maken op een ontmoeting met het koningspaar.

Op vrijdag 26 april 2013 werden ter gelegenheid van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander in heel Nederland Koningsspelen georganiseerd. Het college van burgemeester en wethouders van Binnenmaas heeft tijdens de Koningsspelen alle  basisscholen in de gemeente bezocht.

Naar aanleiding van deze bezoeken heeft het college besloten de basisscholen cbs de Weerklank en obs De Vlashoek in Westmaas voor  te dragen om in aanmerking te komen voor een ontmoeting met het Koningspaar. Deze basisscholen liggen vlak naast elkaar en hebben samen de Koningsspelen georganiseerd.

De leerlingen van beide basisscholen hebben meegedaan aan de actie Wandelen voor Water van Simavi. Daarmee steunden zij een goed doel, namelijk schoon drinkwater in ontwikkelingslanden.

In de stromende regen gingen de kinderen op 26 april op pad om zes kilometer te lopen met een rugzak gevuld met flessen water. Leerlingen hebben door deze wandeltocht ervaren wat leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om aan drinkwater te komen. Gemiddeld zes kilometer wandelen met zes liter water. Van tevoren hebben de kinderen sponsoren gezocht voor deze tocht.

De kinderen vonden het thema ‘Wandelen voor water’ goed bij onze huidige Koning en Koningin passen. De koning heeft zich immers jarenlang ingezet voor waterbeheer en de koningin voor het microkrediet.

Per provincie maakt één school kans op een ontmoeting met het koningspaar. De Commissaris van de Koningin kiest uiteindelijk een school uit de provincie.Deel dit bericht met je vrienden!