logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
25apr 2013

De Hoeksche Waard toekomst Waardig

De Hoeksche Waard verandert. In de nabije toekomst wonen er steeds minder jonge gezinnen met kinderen, en meer ouderen. Reden voor de Hoeksche Waardse gemeenten om de handen uit de mouwen te steken.

Onder de noemer ‘De Hoeksche Waard: toekomst Waard(ig)’ vond op maandag 22 april 2013 een discussieavond plaats tussen maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en gemeenten.

Tijdens deze zogenoemde Dialoogtafel in het regiokantoor van de Rabobank, in Heinenoord, zochten de aanwezigen naar antwoorden op de vraag: ‘Wat zijn de consequenties van de vergrijzing en ontgroening in de Hoeksche Waard?’.

De discussies stonden in het teken van de thema’s: arbeidsmarkt, leefbaarheid, wonen en onderwijs. Veel vraagstukken passeerden de revue. Hoe houden we de voorzieningen beschikbaar? Wat doen we tegen de krapte op de arbeidsmarkt? Moet er voortaan gebouwd worden voor starters of senioren? Hoe kunnen basisscholen blijven voortbestaan?

Een tweede Dialoogtafel, waarschijnlijk in juli, zal vooral in het teken staan van mogelijke oplossingen voor de vraagstukken. Het doel is dat maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven en gemeenten met elkaar samenwerken om ervoor te zorgen dat de leefbaarheid én de economische vitaliteit in de Hoeksche Waard ook in de toekomst op peil blijven.

Klik hier voor het startdocument dat als basis diende voor de discussies PDF-icoon (1,44 MB)



Deel dit bericht met je vrienden!