logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
25apr 2013

Nieuwe kunstpicknickplaats in Piershil

Hier=Nu, de elfde kunstpicknickplaats die de Hoeksche Waard rijk is, wordt op 8 mei 2013 in het gemeentehuis van Korendijk 'geopend'.

En dat is niet het enige. Ook een expositie van het beeldend werk zal vanaf die dag gedurende enkele weken te bezichtigen zijn in het gemeentehuis van Korendijk. Dit alles komt van de hand van Ingrid van den Oord, woonachtig in Piershil.

De kunst van het Picknicken is een project van het Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard, dat tot op heden op 11 locaties, verspreid door de Hoeksche Waard, unieke kunstpicknickplekken heeft opgeleverd. Deze zijn meestal ontworpen door Hoekschewaardse kunstenaars en zijn altijd verrassend.

De kunstpicknickplek Hier=Nu aan het Spui in Piershil, is de meest recente aanwinst. Wethouder W. Joosten, in de regio bestuurlijk verantwoordelijk voor het project, onthult in het gemeentehuis van Korendijk een maquette, als opening van de kunstpicknickplek.

Beeldend werk en gedichten

Naast deze onthulling is dit dus ook het moment van de opening van de expositie van Ingrid van den Oord. De opening hiervan wordt verricht door Ton Erwich, galeriehouder in Nieuw-Beijerland.

Het beeldend werk van Ingrid kenmerkt zich door een bepaalde manier van vervreemden en door het combineren en afwisselen van biologische abstractie met figuratie. Hoe verhouden mensen zich tot elkaar en de snel veranderende maatschappij? Hoe gaan mensen om met voortsnellen van tijd, revoluties, digitaal en politiek, sociaal, en met invloed van toepassingen voortkomend uit wetenschap en onderzoek?

Ze werkt veel in hout, dat is voor haar een goed uitdrukkingsmateriaal gebleken maar als een werk, een idee, erom vraagt, wordt er ook met ander materiaal gewerkt. Er komen ook tekeningen en gedichten van haar hand, meestal in een vorm van onderzoek of uiting van een proces, of omdat het idee zich het best in een tekening of gedicht manifesteert. Ze heeft de opleidingen aan het Mollerinstituut te Tilburg, en de kunstacademie te Arnhem gevolgd en afgerond. In februari 2013 heeft ze haar eerste dichtbundel uitgegeven: 'Zwarte olijven in honing'.

De opening en onthulling vinden plaats op woensdag 8 mei 's avonds om 19.30 uur in het gemeentehuis van Korendijk, Voorstraat 31 te Piershil.Deel dit bericht met je vrienden!