logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Muzikale afsluiting project Brede School Strijen'
25apr 2013

Muzikale afsluiting project Brede School Strijen

Ter afsluiting van het voorjaarsproject van de Brede School Strijen vond er een bijzondere ontmoeting plaats in De Hoge Weide. Meer dan twintig peutertjes gingen op bezoek bij de bewoners van het verzorgingstehuis. Gezamenlijk werd er gezongen en gedanst.

De kinderen van peuterspeelzaal Olleke Bolleke hadden liedjes geoefend van Annie M.G. Schmidt. Een bekend repertoire voor de oudere generatie. Ook de bewoners van De Hoge Weide hadden een aantal liedjes ingestudeerd.

In een volle ontmoetingsruimte zongen peuters en ouderen de liedjes voor elkaar. Onder meer ‘Mijn opa’ en ‘Poes, poes, poes’ werden met groot enthousiasme gebracht. Een enkele bewoner waagde zelfs nog een dansje met een 3-jarige. De middag was een mooie afsluiting van het voorjaarsproject 2013 van de Brede School Strijen.

Het project kende deze keer weer vele activiteiten. Zo zette de Wereldwinkel samen met kinderen een juniorvariant op van de winkel. Andere kinderen verkenden onder begeleiding van de boswachter de APL-polder. Een aantal sportverenigingen liet de jeugd kennismaken met hun sport. En de meer creatieve kinderen gingen in de weer met knutselen, kledinglessen, theaterlessen of fotografie. De nieuwe natuur-kijkhut die de deelnemers samen maakten op landgoed De Peerdegaerdt kan zeker niet onvermeld blijven.

In het najaar organiseert de Brede School Strijen weer de volgende activiteiten.



Deel dit bericht met je vrienden!