logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
11apr 2013

Record vleermuizen in de Vogelklas in 2012

Stichting Vogelklas Karel Schot uit Rotterdam heeft vorig jaar 133 vleermuizen opgevangen. Daarmee wordt de sterk stijgende lijn van opgevangen vleermuizen van de afgelopen jaren doorgezet. Een duidelijke verklaring van de toename kan de stichting niet geven. Dat vermeldt de Vogelklas in haar jaarverslag over 2012.

Voor zowel vogels als egels lieten de cijfers een lichte daling ten opzichte van voorgaande jaren zien. In totaal werden 8.111 dieren opgevangen, 7% minder dan in 2011. Dat aantal ligt echter nog altijd ruim boven het langjarig gemiddelde. Ondanks de daling kan de stichting daarom niet spreken van een rustig jaar.

In 2012 kreeg de Vogelklas ook weer diverse bijzondere diersoorten binnen. Zo kwamen er kort na elkaar maar liefst twee verstekelingen binnen: een papegaaiduiker en een Kuhl’s pijlstormvogel. Beide vogels hadden een lange reis op een schip achter de rug, waarna ze in de Rotterdamse haven werden opgepikt en naar het Afrikaanderplein werden gebracht. Allebei konden ze uiteindelijk weer worden vrijgelaten bij de Nederlandse kust. Ook kregen de medewerkers van de stichting een Grootoorvleermuis onder haar hoede; voor de Vogelklas was dat de eerste keer.

Het jaarverslag gaat daarnaast in op de onzekere financiële toekomst van de stichting. Hoewel het jaar 2012 met een positief resultaat kon worden afgesloten, is de opbouw van kosten en opbrengsten nog onvoldoende in balans. Dat zal dan ook de grootste prioriteit op de korte termijn zijn.

Meer informatie over het jaar 2012 van Stichting Vogelklas Karel Schot kunt u vinden in het jaarverslag, te vinden op de website van de Vogelklas: www.vogelklas.nl.



Deel dit bericht met je vrienden!