logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
05apr 2013

Eerste paal laatste appartementen Bevershoek

S-GRAVENDEEL - In de 's-Gravendeelse Oranjestraat wordt inmiddels alweer enkele jaren hard gewerkt om de oude hoogbouw te vervangen door nieuwe appartementen, die voldoen aan de tegenwoordige eisen. Wethouder Van Etten van Binnenmaas en directeur-bestuurder Pluimer van HW Wonen sloegen op 3 april gezamenlijk de officiële eerste paal voor het laatste appartementencomplex in de toekomstige Amaliastraat in 's-Gravendeel.

Deze fase 1D van de renovatie van de wijk Bevershoek bestaat uit 9 ruime koopappartementen. HW Wonen en aannemer Dura Vermeer Bouw Zuid-West B.V. hebben vanaf 2010 hard gewerkt om de vier jaar geleden gesloopte en verouderde flats te vervangen door woningen die in alle opzichten weer helemaal van deze tijd zijn. Fase 1D is de laatste, nieuwe hoogbouw in de Bevershoek. De andere appartementencomplexen zijn al eerder opgeleverd en inmiddels ook vrijwel allemaal verkocht/verhuurd. 

Zowel wethouder Van Etten als directeur-bestuurder Pluimer benadrukten blij te zijn dat, hoewel het allemaal wat minder snel verloopt dan ooit gepland, de renovatie van de wijk Bevershoek nu toch duidelijk zichtbaar begint te worden. Vele tientallen genodigden waren op het slaan van de eerste officiële paal afgekomen, waaronder ook enkele toekomstige bewoners van de appartementen die nu gebouwd worden. Na het slaan van de eerste paal werd iedereen getrakteerd op koffie met gebak in partycentrum Concordia. Van de appartementen die nu gebouwd worden zijn er overigens nog enkele te koop. Voor alle informatie over deze woningen kan men terecht bij Makelaardij Marquis: http://www.marquis.nl/

Herstructurering in volle gang
De herstructurering van de Bevershoek is duidelijk in volle gang. Een groot deel van de hoogbouw is inmiddels opgeleverd. De nieuwe appartementen hebben de oude flats, die in 1954 zijn gebouwd, vervangen. Deze flats dateerden uit de tijd van vlak na de Watersnoodramp van 1953. Er moesten in die tijd snel veel nieuwe woningen worden gebouwd om te voldoen aan de grote vraag. Het was een periode van woningnood en de Watersnood verergerde die problemen alleen maar. De flats in de Oranjestraat zijn in de jaren tachtig van de vorige eeuw nog een keer grondig gerestaureerd, maar voldeden nu uiteindelijk toch niet meer aan de eisen van deze tijd. Inmiddels zijn in Bevershoek, in de Marijkestraat, eind 2012 ook al de eerste nieuwe rijtjeshuizen opgeleverd. Tijdens de herstructurering van de wijk zal ook het parkeerprobleem grondig worden aangepakt.Deel dit bericht met je vrienden!