logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
18mrt 2013

Els van den Boogaard exposeert in 't Weegje

Vanaf 18 maart is in het 's-Gravendeelse Dienstencentrum 't Weegje een expositie te zien met werk van Els van den Boogaard. In de expositieruimte op de begane grond zijn meer dan dertig schilderijen van haar te zien. Els is zelf ook woonachtig in 's-Gravendeel en het is haar tweede expositie in het Dienstencentrum.

In 't Weegje worden vanaf het najaar van 2007 wisselende tentoonstellingen georganiseerd. Recent was er nog een bijzonder goed bezochte tentoonstelling over de herdenking van de Watersnoodramp te zien, die was georganiseerd door de Historische Vereniging' s-Gravendeel. Nu is het dus de beurt aan Els van den Boogaard. Iemand die heel regelmatig exposeert in de regio Zuid-Holland-Zuid en die dus zeker geen onbekende zal zijn voor het kunstminnende publiek in de Hoeksche waard. Els vertelt over haar passie, het schilderen: 'Tekenen en schilderen zijn al heel lang mijn hobby. Mijn eerste tekenlessen volgde ik in 1998. Bij Arthur Bernard maakte ik kennis met de techniek van abstract schilderen in acrylverf . Pas na het jaar 2000, toen ik stopte met werken, kreeg ik meer tijd om mijn creatieve vaardigheden verder te ontwikkelen. Behalve op de Vrije Academie voor Beeldende Kunst heb ik ook schilderlessen gevolgd bij verschillende kunstenaars. Vanaf 1998 tot 2008 ben ik lid geweest van de Hoeksche Waardse Teken en Schilderkring. De laatste jaren leer ik de fijne kneepjes van een speciale techniek van “nat in nat” schilderen met Artisan olieverf. Elk jaar ga ik een week schilderen in een klooster onder leiding van beeldend kunstenaar Annet Kiesewetter uit Amsterdam. Op wisselende locaties schilder ik ook buiten, zoals in de Ardennen, Limburg, Friesland en in de Achterhoek. Ik exposeer regelmatig in de Hoeksche Waard, maar ook daarbuiten zoals b.v. in Wassenaar, Burgh Haamstede, Vlissingen, Dordrecht, Rotterdam en Zwijndrecht. Ik schilder vanuit mijn gevoel, zowel abstract als figuratief. Als ik schilder staat de tijd stil'. De expositie van Els van den Boogaard is nog te zien t/m 30 mei aanstaande. Bezichtiging is mogelijk tijdens werkdagen en op de zaterdag.Deel dit bericht met je vrienden!