logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Asbestsanering rondom Strijensedijk'
08mrt 2013

Asbestsanering rondom Strijensedijk

STRIJEN - Momenteel wordt op de akkers rondom de Strijensedijk het asbest opgeruimd dat is vrijgekomen tijdens de grote brand aan een monumentale boerderij aan de Zuid-Kavelsedijk. De werkzaamheden nemen twee weken in beslag.

Uit onderzoek blijkt dat de asbestbesmetting zich uitstrekt tot aan de Moricaanseweg in Strijen. Deze week is een gespecialiseerd bedrijf gestart met het saneren van het asbest. Het asbest heeft zich verspreid over voornamelijk moeilijk begaanbaar terrein en daarom wordt om sommige percelen gebruik gemaakt van speciale machines en apparatuur..

De saneerders zijn uitgerust met persoonlijke beschermingsmiddelen. Gezien de omvang van de asbestbesmetting neemt de sanering twee weken in beslag.

In de nacht van 18 februari 2013 heeft een hevige brand de rijksmonumentale boerderij aan de Zuid-Kavelsedijk in Strijen in de as gelegd. Door een adequate en snelle inzet van de brandweer is het woonhuis grotendeels bespaard gebleven.

Op het achterste gedeelte van de schuur was veel asbestbehoudend plaatmateriaal aanwezig. Dat door de brand is vrijgekomen en op de omliggende akkers is neergedaald. Alle direct omwonenden zijn over de situatie geïnformeerd.Deel dit bericht met je vrienden!