logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
06mrt 2013

Bibliotheek Strijen tijdelijk gesloten

Werken aan een betere bibliotheek: bibliotheek Strijen sluit op maandag 25 maart en opent op dinsdag 2 april 2013

De bibliotheek moet bezuinigen en als gevolg daarvan worden de vestigingen van Bibliotheek Hoeksche Waard verkleind en/of vernieuwd. Het mooiste en belangrijkste deel van de collectie wordt aantrekkelijker opgesteld en vestiging Strijen krijgt een facelift.

Niet alle boeken passen in de nieuwe opstelling. Een gedeelte komt daarom beschikbaar via een depot en kan daar worden aangevraagd. Dat is gratis voor houders van een top- of MAXI abonnement.

Eerder kregen Oud- Beijerland, Numansdorp, Puttershoek, Klaaswaal en ’s-Gravendeel een opknapbeurt. De zesde bibliotheek die wordt opgeknapt is Strijen. Daarbij maakt de bibliotheek gebruik van de gelegenheid om meteen een renoverings- en moderniseringsslag te maken.

De vernieuwde bibliotheek zal gaan werken volgens de nieuwste retailprincipes, waarmee de collectie op een extra aantrekkelijke manier wordt gepresenteerd.

In de vernieuwde bibliotheek in Strijen zal ondermeer een speciale corner met Hoeksche Boeken gepresenteerd worden. Alles over de Hoeksche Waard en van schrijvers uit de Hoeksche Waard wordt hier gepresenteerd in een apart meubel.

De verbouwing zal niet al te grondig zal zijn, omdat de vestiging naar verwachting binnen enkele jaren verhuist naar het te renoveren dorpshuis van Strijen. De gemeente neemt daarover binnenkort een definitieve beslissing.

Om deze verbeteringen te realiseren is bibliotheekvestiging Strijen gesloten van maandag 25 maart tot en met maandag 1 april 2013. In die periode kunt u de boeken langer lenen. De juiste inleverdatum staat op de bon. Over de periode dat de bibliotheek sluit wordt geen telaat geld berekend.

Bovendien kunt u in de sluitingsperiode terecht in een van de andere locaties van De Bibliotheek Hoeksche Waard (Heinenoord, Numansdorp, Klaaswaal, ‘s-Gravendeel, Puttershoek, Oud - Beijerland of Mijnsheerenland).Deel dit bericht met je vrienden!