logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Opening JOR Goudswaard'
11feb 2013

Opening JOR Goudswaard

Zaterdagavond 9 februari 2013 om 20:00 uur vond de opening plaats van de JOR in Goudswaard. Wethouder Van Driel was uitgenodigd om de feestelijkheden een officiële karakter te geven.

In zijn toespraak nam hij de jeugd mee naar hoe het allemaal begon en de zoektocht door Goudswaard om een geschikte plek te vinden voor de jongeren. Uiteindelijk is het idee ontstaan om een JOR te realiseren op het podium van het dorpshuis.

De beheerder van de JOR, de heer Leo Schijf, heeft in een paar maanden veel werk verzet en er iets bijzonders van gemaakt. De jeugd heeft nu eindelijk een eigen plek in Goudswaard, waar zij bij elkaar kunnen komen om gezellig te gamen, darten, dvd te kijken of gewoon lekker te chillen.

Nadat Wethouder Van Driel, begeleid door confetti, het bord van de JOR onthulde, werden alle jongeren uitgenodigd om naar binnen te komen. Hier had Wethouder Van Driel nog een laatste verrassingen voor jeugd. Een cadeau namens de gemeente Korendijk. Het uitpakken ging wat langzaam, maar toen er een x-box tevoorschijn kwam was deze in rap tempo aangesloten op de tv voor een potje FiFa.

Onder het genot van een hapje en een drankje werden de feestelijkheden afgesloten en kan de jeugd in Goudswaard voortaan genieten van een eigen JOR.

Naam verzinnen voor JOR Goudswaard

Wethouder Van Driel heeft het JOR bord aan de gevel van het dorpshuis onthuld. Daarop ontbreekt alleen de naam nog.

De Goudswaardse jeugd mag zelf een naam voor de ontmoetingsruimte verzinnen. Suggesties kunnen worden doorgeven aan Leo Schijf. De uiteindelijk gekozen naam wordt later op het bord bijgeschilderd.

Vrijwilligers gezocht

De komende tijd is de jeugdsoos op de zaterdagavond open. De dagen dat de jeugdsoos geopend is, worden verruimd zodra er voldoende vrijwilligers zijn voor het toezicht.

De verbouwing en inrichting van de jeugdsoos is opgepakt door een vrijwilliger. Deze vrijwilliger is op dit moment actief in de jeugdsoos. Het is belangrijk dat er meer vrijwilligers bij komen. Hierbij dus een oproep aan ouders of andere inwoners die een bijdrage willen leveren aan een bloeiende jeugdsoos in Goudswaard.

Bent u minimaal 18 jaar en heeft u bijvoorbeeld een kind in de leeftijd van 12 tot 18 jaar en wilt u iets betekenen voor jongeren in Goudswaard, meld u zich dan aan als vrijwilliger.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Marry Vuijk of Holland Dijksman via telefoonnummer 0186 697777. Als u belangstelling hebt dan kunt u altijd een kijkje komen nemen in de jeugdsoos op zaterdagavond van 19.00 tot 22.30 uur.

Aanmeldingen zijn mogelijk via het zelfde telefoonnummer of via het emailadres gemeente@korendijk.nl.

Onthulling van het geschilderde bord aan de gevel



Deel dit bericht met je vrienden!