logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
06feb 2013

Welzijnsinstellingen Hoeksche Waard gaan samen

Op woensdag 6 februari 2013 werd officieel het fusiedocument ondertekend, waarin is vastgelegd dat de welzijnsinstellingen in de Hoeksche Waard samengaan in één nieuwe organisatie: Welzijn Hoeksche Waard.

Tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis van Binnenmaas zetten alle besturen van de huidige zeven welzijnsorganisaties en de benoemde directeur van de nieuwe organisatie hun handtekening.

SWB (Binnenmaas), SISKW (’s Gravendeel), SSS (Strijen), Stimulans (Korendijk), SSO (Oud-Beijerland), Stichting Jongeren ‘s Gravendeel en Kans (Cromstrijen) vormen gezamenlijk één nieuwe organisatie voor welzijnswerk in de Hoeksche Waard onder de naam Welzijn Hoeksche Waard.

De directeur van de nieuwe organisatie, mevrouw Trudy van Echten, nu directeur-bestuurder van SSO, wordt op 6 februari voorgesteld.

Aan deze fusie is een heel proces vooraf gegaan. Al in 2008 werd in bestuurlijke kring de wens uitgesproken om het welzijnswerk samen te voegen. Wethouder Arie Mol van Binnenmaas werd bestuurlijk trekker van het proces om met alle partijen de samenwerking tot stand te brengen.

Aan welzijnswerk worden steeds hogere eisen gesteld. Veranderingen in de samenleving, de vraag vanuit de landelijke overheid naar een toenemende eigen verantwoordelijkheid en inzet van burgers hebben ook hun invloed op de rol van het welzijnswerk.

Door de schaalvergroting die het samengaan van de huidige organisaties met zich meebrengt, kan een noodzakelijke slag voor de hele Hoeksche Waard worden gemaakt. Welzijn Hoeksche Waard wil een goede samenwerkingspartner zijn als het gaat om wonen, zorg, onderwijs en welzijn. 

2013 is een overgangsjaar waarin stapsgewijs wordt overgegaan naar de nieuwe situatie en processen en procedures worden samengevoegd.

Het huidige aanbod blijft in iedere gemeente bestaan en de vele, enthousiaste vrijwilligers blijven zoals nu verbonden aan de lokale uitvoeringsorganisatie.Deel dit bericht met je vrienden!