logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Hajo Kerkhof wint Foto van het Jaar verkiezing'
25jan 2013

Hajo Kerkhof wint Foto van het Jaar verkiezing

De Foto van het Jaar verkiezing 2012 van de gemeente Strijen is gewonnen door Hajo Kerkhof. Uit handen van burgemeester Aart-Jan Moerkerke ontving de winnaar donderdagmiddag 24 januari zijn winnende foto. Afgedrukt op een strak gespannen canvasdoek van één meter breed.

Voor de vierde keer in successie werd door de gemeente Strijen de Foto van het Jaar verkiezing gehouden. Uit de in 2012 ruim 50 geplaatste foto’s in de rubriek Foto van de Week, op de gemeentelijke website, vond de internetredactie die van Hajo Kerkhof deze keer de mooiste. Een zomers tafereel van de graanoogst met behulp van de zo karakteristieke combine. ,,En vooral die mooie lucht erboven zorgt ervoor dat het een typisch Strijens plaatje is geworden. Schitterend,’’ motiveerde juryvoorzitter burgemeester Moerkerke de keuze.

Winnaar Hajo Kerkhof was blij met zijn prijs. ,,Hartelijk dank. Ik heb de foto alweer een tijdje geleden genomen, direct achter ons huis aan de Schenkeldijk. Het was nog in de tijd van de dia’s. Alles nog analoog dus. Ik weet nog wel dat ik er destijds een paar heb gemaakt en dat dit de mooiste bleek,’’ legde Kerkhof uit.

Op de website van de gemeente Strijen (www.strijen.nl) wordt al vele jaren wekelijks een door inwoners ingestuurde foto geplaatst. Als dank richting inzenders, maar zeker ook als stimulans, is vier jaar geleden de Foto van het Jaar verkiezing bedacht. Uit alle geplaatste opnamen wordt sindsdien door de internetredactie, onder voorzitterschap van de burgemeester, de mooiste en meest aansprekende foto uitgezocht.Deel dit bericht met je vrienden!