logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
22jan 2013

HW Wonen blikt terug, maar vooral ook vooruit tijdens nieuwjaarsreceptie

Het zijn in deze periode van het jaar de weken van de Nieuwjaarsrecepties en uiteraard vormt HW Wonen geen uitzondering op deze regel. Tijdens de receptie, die dinsdag de 15e januari plaatsvond, werd nog even terug geblikt op het afgelopen jaar 2012, maar men keek ook alvast vooruit.

De Nieuwjaarsreceptie van HW Wonen werd druk bezocht. Rond de 150 gasten hadden van de uitnodiging gebruik gemaakt om samen met directeur-bestuurder Ben Pluimer het glas te heffen op het nieuwe jaar. HW Wonen kijkt terug op een goed en productief jaar. Er werden verspreid over de gehele Hoeksche Waard diverse nieuwbouwprojecten opgeleverd. Onder meer in Zuid- Beijerland, Oud-Beijerland, Numansdorp, ‘s-Gravendeel, Maasdam, Puttershoek en Goudswaard mochten honderden mensen trots de sleutels van hun nieuwe woningen in ontvangst nemen. Ook zijn van de bestaande woningen 775 van huurder gewisseld, zodat er een groot aantal Hoeksche Waarders een nieuwe stap in hun wooncarrière hebben kunnen maken. Maar daarnaast waren er ook enkele unieke maatschappelijke projecten die in 2012 gerealiseerd werden, zoals de woon zorgboerderij De Lindehoeve in buurtschap Mookhoek . Deze statige, monumentale hoeve werd gerenoveerd en van binnen ingrijpend verbouwd, zodat hij nu een onderkomen kan bieden aan de cliënten van Cavent. (Dit zijn mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.) Ook werd de boerderij Oost-Leeuwenstein in Heinenoord verbouwd ten behoeve van het streekmuseum, waarvan in 2013 de officiële openingshandeling zal plaatsvinden.

'Kijken wat er allemaal nog mogelijk is'
HW Wonen is ook in deze voor de woningmarkt toch moeilijke tijden nog steeds een financieel gezonde organisatie. En hoewel er in de toekomst zware tijden 'opdoemen', is men van plan om in 2013 lopende projecten tot een goed eind te brengen. 'Maar ook HW Wonen en haar huurders en kopers zullen veranderingen in de sector gaan merken', aldus directeur-bestuurder Ben Pluimer. Dit komend jaar zal duidelijk worden welke consequenties volgen uit het rigide overheidsbeleid. Die verder in zijn toespraak ook stil stond bij de excessen, die bij enkele grote woningcorporaties hebben plaats gevonden. En die er helaas voor hebben gezorgd dat nu de hele corporatiesector onder 'het vergrootglas' ligt bij de Haagse politiek. Dit ondanks het feit dat er bij de overgrote meerderheid van de woningcorporaties gewoon gewerkt wordt voor de mensen met een smalle beurs. In procenten komen problemen, zoals die bij b.v. Vestia speelden, slechts bij hooguit 5% van de woningcorporaties voor. Zowel Willem van Hassel, de voorzitter van de Raad van Commissarissen van HW Wonen, als de directeur-bestuurder benadrukten dit. Als gevolg van alle bezuinigingen moet echter ook HW Wonen scherp aan de wind varen met de geplande projecten en 'kijken naar wat er allemaal nog mogelijk is', zoals Ben Pluimer het treffend verwoordde. De directeur-bestuurder gaf aan dat er alles aan gedaan zal worden om zoveel mogelijk projecten te blijven realiseren voor de vitaliteit van de Hoeksche Waard. Tevens memoreerde hij een bijzonder project dat de medewerkers dit jaar onderhanden hebben, en daarvoor vroeg hij extra aandacht. Het gaat hier om de actie: 'HW Wonen Fietst... in de strijd tegen kanker'. Een team medewerkers zal deze zomer meedoen aan Alpe d'HuZes fietsactie met als doel zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor de strijd tegen kanker. Meer info daarover is te vinden op: http://www.hwwonenfietst.nl/ .Deel dit bericht met je vrienden!