logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Cees Veerman opent Het Jaar van de Boerderij 2013'
21jan 2013

Cees Veerman opent Het Jaar van de Boerderij 2013

De museumboerderij Oost-Leeuwenstein in de Hoeksche Waard biedt op dinsdag 22 januari 2013 de sfeervolle omlijsting van de start van het landelijk programma over wonen en werken op karakteristieke boerderijen.

Het officiële begin van het Jaar van de Boerderij 2013 wordt luister bijgezet door de gelijktijdige start van de Verlichte Boerderijenroute door het westelijk deel van het Nationaal Landschap De Hoeksche Waard.

In de prachtig gerestaureerde en net opgeleverde museumboerderij Oost-Leeuwenstein in Heinenoord, verricht Prof.dr. Cees P. Veerman de officiële openingshandelingen.

Cees Veerman is akkerbouwer in de Hoeksche Waard en was als landbouwminister betrokken bij het vórige Jaar van de Boerderij in 2003. In dat jaar zijn veel kansrijke initiatieven in gang gezet om de bewustwording van het belang van historische boerderijen en erven voor de identiteit en de beleving van het Nederlandse cultuurlandschap te bevorderen.

En om daarmee draagvlak voor boerderijbehoud te creëren. Nu in 2013 wordt dat initiatief van destijds opnieuw opgepakt en vertaald naar de actuele situatie. Een uitgebreide hoeveelheid activiteiten vindt plaats op verschillende plekken in het land en verspreid door het jaar.

Het Jaar van de Boerderij 2013 is een initiatief van de stichting Agrarisch Erfgoed Nederland en de 16 provinciale en regionale boerderijstichtingen die Nederland rijk is.

De Verlichte Boerderijenroute door de Hoeksche Waard wordt georganiseerd door de Boerderijenstichting Zuid-Holland en de Stichting Landelijk Erfgoed Hoeksche Waard, in samenwerking met LTO-Noord afdeling Hoeksche Waard.

De Verlichte Boerderijenroute is een publieksactiviteit, waarbij boerderijen letterlijk in de schijnwerpers worden gezet. Van 24 januari t/m 9 februari 2013 staan langs een vaste route in de Hoeksche Waard West honderd boerderijen, molens, kerken en andere karakteristieke panden drie avonden per week sprookjesachtig aangelicht. Gedurende drie weken kan iedereen op donderdag-, vrijdag- en/of zaterdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur deze route rijden. Onderweg kunnen een twintigtal opengestelde monumenten of bedrijven worden bezocht. Bij de route verschijnt een boekje met beschrijvingen van de aangelichte gebouwen en polders plus een routekaart.Deel dit bericht met je vrienden!