logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eerste huurders appartementen Bevershoek ontvangen sleutels'
21jan 2013

Eerste huurders appartementen Bevershoek ontvangen sleutels

De wijk Bevershoek in 's-Gravendeel ondergaat een metamorfose. Enkele jaren geleden is daar al een begin mee gemaakt en inmiddels begint de 'vernieuwde' wijk steeds duidelijker zijn frisse, nieuwe 'gezicht' te krijgen.

Dat wordt vooral goed merkbaar met de oplevering van het derde appartementencomplex in de Oranjestraat. Afgelopen maandag 21 januari 2013 ontvingen de eerste huurders van deze appartementen de sleutels. De heer en mevrouw Peters, die al sinds 1975 in de wijk Bevershoek wonen, mochten als eersten hun sleutels in ontvangst nemen. In totaal zijn er in het complex 38 huurappartementen, die overigens allemaal al verhuurd zijn.

Naast de tientallen huurappartementen maken ook 6 ruime koopappartementen deel uit van het appartementencomplex in de Oranjestraat. Deze worden verkocht via Marquis Makelaars in 's-Gravendeel. Met de oplevering van de in totaal 44 appartementen is de nieuwe hoogbouw in de wijk Bevershoek bijna voltooid.

Dit voorjaar wordt er ook begonnen met de bouw van het vierde en laatste appartementencomplex in de Oranjestraat. De recent gebouwde appartementen hebben de oude flats, die in 1954 werden gebouwd, vervangen. Deze flats dateerden uit de tijd van vlak na de Watersnoodramp van 1953. Er moesten in die tijd snel veel nieuwe woningen worden gebouwd om te voldoen aan de grote vraag. Het was een periode van woningnood en de Watersnood verergerde die problemen alleen maar.

De flats in de Oranjestraat zijn in de jaren tachtig van de vorige eeuw nog een keer grondig gerestaureerd, maar voldeden nu niet meer aan de eisen van deze tijd. Inmiddels zijn in Bevershoek, in de Marijkestraat, eind 2012 ook de eerste nieuwe rijtjeshuizen opgeleverd. Tijdens de herstructurering van de wijk zal ook het parkeerprobleem grondig worden aangepakt.

Nieuwe appartementenDeel dit bericht met je vrienden!