logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
27dec 2012

Beroep ’t Hooft afgewezen

Puttershoek – De Rechtbank in Dordrecht heeft het beroepschrift, welke de Vrienden van t Hooft van Benthuizen hadden ingediend n.a.v. het besluit van college van B&W om ’t Hooft niet aan te wijzen als gemeentelijk monument, afgewezen.

De Rechtbank kwam tot dit besluit vanwege het feit dat De Vrienden in januari 2012 geen bezwaarschrift hadden ingediend en daardoor hun recht verspeelden op een beroepsprocedure. Dit betekent dat het beroepschrift nu niet inhoudelijk in behandeling wordt genomen en er een eind lijkt te komen aan een jarenlange strijd om ’t Hooft te redden.

Bert Klein van De Vrienden van ’t Hooft betreurt dat het beroep niet in behandeling wordt genomen. De Vrienden hadden, naar eigen zeggen, inhoudelijk een sterke zaak en het is jammer dat we de uitkomst van deze zaak nooit zullen weten.

Op de vraag of het een inschattingsfout is geweest om in eerste instantie geen bezwaar aan te tekenen is Klein helder; “We hadden gehoopt en verwacht dat de bond Heemschut, die wel bezwaar had aangetekend, wel beroep zouden aantekenen en bovendien zijn De Vrienden ook tijdens de hoorzitting nog betrokken in de bezwaarprocedure. De bond Heemschut besloot echter anders en de rechter oordeelt nu in ons nadeel”.

Klein zegt dat De Vrienden dit verlies moeten accepteren, ook al is het een bittere pil. De Vrienden zien de toekomst van ’t Hooft nu somber in.

“Nu deze strijd is verloren en ook het hele Haboo terrein al plat ligt, is de kans groot dat ’t Hooft snel zal volgen”; vervolgt Klein. “De enige hoop is nu nog gevestigd op een snelle aanwijzingsprocedure tot Rijksmonument van ’t Hooft door de Rijksdienst Cultureel erfgoed of dat er alsnog een positieve doorbraak komt met NCB en de gemeente”; besluit Klein.



Deel dit bericht met je vrienden!