logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
21dec 2012

Feestelijke viering oplevering Oranjewijk Numansdorp

Het was woensdagmiddag 19 december een drukte van belang in de sfeervolle zaal van restaurant Het Schippershuis in Numansdorp. Daar werd door HW Wonen de oplevering van de Oranjewijk gevierd. Een groot deel van de bewoners van de recent gebouwde woningen had gebruik gemaakt van de uitnodiging om dit feestelijk te vieren.

Zo'n 90 bewoners hieven in Het Schippershuis het glas op de oplevering van 'hun' Oranjewijk. Na enkele toespraken konden ze ook nog genieten van een heerlijke kom 'snert' en als afsluiting van de feestelijke middag werden er oliebollen geserveerd.

Ingrijpend project
Zowel wethouder Bas Boelhouwers van Cromstrijen, als Ben Pluimer, directeur-bestuurder van HW Wonen gaven aan dat deze huizen eenvoudigweg niet meer voldeden aan de eisen van de tegenwoordige tijd. 'Het is een ingrijpend project geweest waar we tien jaar geleden mee zijn gestart. Het is een wijk geworden waar men weer kan wonen in huizen die helemaal van deze tijd zijn', aldus de wethouder. Hij had ook nog een goede tip voor de bewoners. 'Er moet natuurlijk nog het één en ander gebeuren. De tuinen moeten bijvoorbeeld nog worden ingericht. Als u dat straks eens in overleg met uw buren doet? Dat is toch veel aardiger dan dat er schuttingen worden neergezet?'

Thuis
Ook Ben Pluimer, de directeur-bestuurder van HW Wonen refereerde aan het 'thuisgevoel', wat nu, vlak voor de Kerst alweer duidelijk zichtbaar is in de wijk. 'In het begin hebben we met de bewoners en de huurdersvereniging pittige, maar ook goede discussies gehad. Dat heeft uiteindelijk plannen opgeleverd waar we ons allemaal in konden vinden. En de Oranjewijk is ook dezelfde gezellige wijk gebleven, die het voor de renovatie al was'. Er moeten her en der nog wat zaken gebeuren, zoals de straatverlichting op orde brengen en de bestrating, maar hier wordt de komende tijd hard aan gewerkt door de gemeente Cromstrijen.

Uit een andere tijd
De renovatie van de Oranjewijk werd ongeveer 10 jaar geleden in gang gezet. Net als zoveel 'Oranjewijken' in ons land en dus ook in de regio, is deze grotendeels verrezen na de oorlog en de Watersnoodramp van 1953. Huizen die dus gebouwd zijn in met recht een andere tijd, waarin bovendien woningnood heerste.Deel dit bericht met je vrienden!