logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
12dec 2012

Jeugdbrandweer Korendijk zoekt leden

Woon jij in Korendijk en ben je op zoek naar een bijzondere hobby? Een hobby met betekenis? Wat dacht je van de Jeugdbrandweer?

Binnen de gemeente Korendijk bestaat een (volwassen) brandweer met posten in Goudswaard, Nieuw-Beijerland en Zuid-Beijerland èn een jeugdbrandweer.

Waarom een jeugdbrandweer?

Het werk van een brandweerman of -vrouw is tegenwoordig meer dan blussen. Hun taak bestaat ook uit het verlenen van assistentie bij verkeersongevallen, het helpen van dieren in nood, voorkomen van schade bij storm en slecht weer en nog veel meer.

Het korps van de vrijwillige brandweer heeft veel mensen nodig. Vrijwilligers die wonen en werken in onze gemeente en het liefst wil het korps veel jonge mensen die al door de jeugdbrandweer voldoende zijn opgeleid om door te stromen naar de “volwassen” brandweer.

Wat is de jeugdbrandweer?

De Jeugdbrandweer is een club van jongens en meisjes welke op een ontspannen manier met elkaar proberen om de basisprincipes van de brandweer onder de knie te krijgen. Onder leiding van een aantal ervaren brandweermannen wordt op de maandagavond aandacht besteed aan alle zaken welke met de brandweer te maken hebben.

Naast het werken met slangen, het blussen van gefingeerde branden en andere buitenactiviteiten wordt ook in ruime mate aandacht besteed aan het theoretische gedeelte, waarin elk jeugdbrandweerlid de techniek en de tactiek van de brandbestrijding kan leren.

Lid zijn van de jeugdbrandweer is niet zomaar iets. Je bent een deel van een team. Er wordt dan ook van je verwacht dat je serieus bezig bent en dat men op je kan vertrouwen. Je bent samen met een leuke groep jongeren actief bezig met brandweerzaken en je kan daardoor ook een leuke vriendenkring opbouwen.

Als je lid wordt van de jeugdbrandweer krijg je laarzen, uitrukkleding, een helm en handschoenen in bruikleen en wordt er een verzekering voor je afgesloten.

Voor wie is de jeugdbrandweer?

Op dit moment gaat voor de jeugdbrandweer Korendijk de voorkeur uit naar jeugd tussen van 14 t/m 16 jaar.

We zijn vooral op zoek naar nieuwe jeugdleden die woonachtig zijn in de kernen Goudswaard en Zuid-Beijerland. Die zijn op dit moment ondervertegenwoordigd in het ledenbestand. Dat neemt uiteraard niet weg dat aanmeldingen uit Nieuw-Beijerland en Piershil even welkom zijn.

Waar en wanneer ga je leren en oefenen?

Iedere maandagavond van 19.30-21.30 uur is er een oefenavond in een van de drie brandweerkazernes.

Aanmelden

Aanmelden kan door te mailen met jeugdbrandweer@korendijk.nl of  bel op maandag-, woensdag- of vrijdagmorgen naar het gemeentehuis, tel.nr. 0186 – 697709.



Deel dit bericht met je vrienden!