logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
02nov 2012

Bijeenkomst overmatig alcoholgebruik jeugd

Op dinsdagavond 20 november 2012 organiseren de gemeente Binnenmaas en het regionale alcoholpreventieproject Verzuip jij je Toekomst?! een bijeenkomst voor lokale alcoholverstrekkers. In een creatieve, interactieve workshop worden plaatselijke slijterijen, supermarkten, horecagelegenheden en verenigingen aangemoedigd mee te denken over een effectief lokaal alcoholmatigingsbeleid.

Ook ouders van kinderen in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar zijn uitgenodigd om hun ideeën te delen over hoe het overmatig alcoholgebruik bij de jeugd in Binnenmaas het beste kan worden beteugeld. Het programma start om 19.45 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en eindigt om 21.45 uur en vindt plaats in het gemeentehuis in Maasdam (Sportlaan 22).

Wilt u deze bijeenkomst ook bijwonen? Meld u dan voor maandag 12 november aan via gemeente@binnenmaas.nl met uw naam, woonplaats en vanuit welke rol u komt (bijvoorbeeld als horecaondernemer, ouder of bestuurder voetbalclub).

Nieuwe Drank- en Horecawet

In de bijeenkomst worden aanwezigen geïnformeerd over de nieuwe Drank- en Horecawet (DHW) die op 1 januari 2013 van kracht wordt. Deze nieuwe wet heeft behoorlijke consequenties voor gemeente Binnenmaas. Vanaf die datum is de gemeente namelijk zelf verantwoordelijk voor het toezicht op het naleven van de leeftijdsgrens voor alcoholverkoop van 16 jaar (binnenkort 18 jaar). Dit is tot eind 2012 een taak van de nieuwe Voedsel- en Warenautoriteit.

Onderzoek

Dat het nodig is streng toe te zien op een correcte naleving van de wet in Binnenmaas blijkt ook uit onderzoek dat Verzuip jij je Toekomst?! eind 2011 heeft laten verrichten. Op basis van ‘mystery shopping bezoeken’ met 15-jarige jongeren is vastgesteld dat alcoholverstrekkers in Binnenmaas in vijftig procent van de gevallen gewoon alcohol verstrekken aan jongeren onder de 16 jaar.

Positief was dat alle gecontroleerde sportverenigingen in Binnenmaas zich keurig aan de regels hielden.



Deel dit bericht met je vrienden!