logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem ''Koninklijke' eerste paal in Strijense Julianastraat'
19okt 2012

'Koninklijke' eerste paal in Strijense Julianastraat

Het was een memorabele en feestelijke dag in de Julianastraat in Strijen op donderdag 17 oktober 2012. Daar werd namelijk de officiële eerste paal geslagen voor de eerste serie nieuwbouwwoningen die de komende jaren in de Strijense Oranjewijk gaan verrijzen.

Om dit moment een extra feestelijke tintje te geven had HW Wonen 'hoog bezoek' uitgenodigd.

De vele tientallen genodigden en andere aanwezigen keken dan ook met enige verbazing naar de enorme, witte limousine die kwam voorrijden in de Julianastraat. Wie zou er in kunnen zitten? 'Lee Towers!', wist een meneer. Maar een andere bezoeker gokte op: 'Eén van de Toppers'.

Toen de man van 'de beveiliging' de deur van de limousine opende werd de verbazing alleen nog maar groter bij het publiek. Was zij het nu wel, of niet...? Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima. Verbaasde blikken alom in Strijen... Was zij hoogst persoonlijk naar de Hoeksche Waard afgereisd om een eerste paal in de Julianastraat bij te wonen?

Nee, ze was het niet zelf, maar wel een zeer goed op de prinses lijkende 'stand-in'. En niet alleen uiterlijk was de gelijkenis treffend, ook in haar speech vertolkte de dubbelgangster haar rol van prinses met verve.

Vervolgens mochten wethouder van Tilborg en dhr. Pluimer, directeur-bestuurder van HW Wonen de eerste paal slaan.

Alle woningen al verkocht/verhuurd

Voor alle 22 woningen zijn inmiddels toekomstige bewoners gevonden. De 7 koopwoningen zijn verkocht en de overige huurwoningen zijn ook allemaal toegewezen. Een heel positief resultaat in deze toch moeilijke tijden voor wat betreft de woningmarkt.

Zowel wethouder Van Tilborg als dhr. Pluimer, directeur-bestuurder van HW Wonen, waren dan ook ingenomen met de interesse in de nieuwbouw in de Oranjewijk.

De wijk zal de komende jaren in fases een complete metamorfose ondergaan. Het huidige stratenplan zal echter wel vrijwel ongewijzigd blijven, dus ook als de nieuwbouw is afgerond zal de sfeer en de uitstraling in de wijk grotendeels hetzelfde blijven.

Als alles volgens plan verloopt zal de nieuwbouw in de Julianastraat over een klein jaar zijn afgerond.

Na de officiële plichtplegingen werden de toekomstige huurders en kopers allemaal uitgenodigd voor een stuk taart en een drankje in Eetcafé 't Tramhuys.Deel dit bericht met je vrienden!