logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
04okt 2012

't Vliegend Hert doet mee aan Hoeksche Waardse Molendag

De 's-Gravendeelse molen 't Vliegend Hert doet op 20 oktober 2012 mee met de eerste Rabo Molendag, die door een aantal regionale molenaars wordt georganiseerd.

't Vliegend Hert is de afgelopen jaren ingrijpend gerestaureerd in opdracht van eigenaar HW Wonen. De imposante stellingmolen (de grootste van de Hoeksche Waard) is na de restauratie, die werd uitgevoerd door de firma Herrewijnen, ook weer helemaal 'maalvaardig'.

Er wordt momenteel keihard gewerkt door een aantal vrijwillige molenaars om de molen gereed te krijgen. Het publiek zal 't Vliegend Hert op 20 oktober dus weer 'ouderwets' zien draaien.

Inmiddels is de fraaie molen met bijgebouwen  te koop. Mede omdat het beheren van een molen geen kerntaak is van een woningstichting. De mooie toekomstplannen die HW Wonen had voor de bijgebouwen van de molen bleken jammer genoeg niet te realiseren, maar ondanks dat werd toch besloten om ’t Vliegend Hert te restaureren. Er waren ondermeer uitgewerkte plannen om in de bijgebouwen enkele appartementen onder te brengen.

't Vliegend Hert is een rijksmonument, dus de aanstaande koper is uiteraard wel gebonden aan een aantal voorwaarden, hierin speelt de molenstichting ook nog een rol. De molen moet bijvoorbeeld functioneel blijven. Toch zien Makelaardij Marquis en HW Wonen fantastische kansen voor een toekomstige eigenaar c.q. molenliefhebber. Suggesties die men onder andere heeft, zijn een ambachtelijke werkplaats of een atelier, die beide prima in de aanbouw gerealiseerd zouden kunnen worden.

Meer informatie over de Molendag kan men vinden op de website: www.molensbinnenmaas.nl.

Relevante informatie over 't Vliegend Hert kan men vinden op de website van MarQuis makelaars: www.marquis.nl.
Deel dit bericht met je vrienden!