logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nieuwe bestuurders waterschap Hollandse Delta'
02okt 2012

Nieuwe bestuurders waterschap Hollandse Delta

In de Verenigde Vergadering (algemeen bestuur) van 27 september 2012 zijn de heren W. de Jong en J.G. Hijgemann toegelaten als bestuurder van waterschap Hollandse Delta. Aansluitend zijn zij door dijkgraaf Geluk beëdigd. Op de foto ziet u links dhr. De Jong en rechts dhr. Hijgemann.

De heer J.G. Hijgemann uit Oudenhoorn vertegenwoordigt in het bestuur de PvdA-fractie. Hij neemt de plaats in van mevrouw M. Platteeuw-van der Poel, die haar bestuurslidmaatschap in het algemeen bestuur om persoonlijke redenen heeft beëindigd.

De heer W. de Jong uit Hendrik-Ido-Ambacht vertegenwoordigt de fractie van de SGP. Hiermee is de vacature in het algemeen bestuur die is ontstaan door het overlijden van de heer J. Klepper ingevuld.

De Verenigde Vergadering bestaat uit 30 leden en wordt voorgezeten door de dijkgraaf. Er zijn 21 zetels voor de categorie ingezetenen (burgers). Deze bestuurders worden gekozen door alle inwoners van 18 jaar en ouder in het werkgebied van Hollandse Delta. Daarnaast zijn er in het bestuur 9 geborgde zetels. Dit zijn zetels voor bestuurders van een bepaalde belangengroepering.

Waterschap Hollandse Delta kent hiervoor de categorieën ongebouwd (agrariërs), bedrijven en natuurterreinen. De Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) benoemt vier bestuurders, de Kamer van Koophandel ook vier bestuurders en het Bosschap één bestuurder.

Zittingstermijn verlengd

De zittingstermijn van bestuurders met twee jaar verlengd, tot eind 2014. De Eerste Kamer heeft op 11 september 2012 ingestemd met het voorstel dat de zittingstermijn van de waterschapsbesturen wordt verlengd en dat de verkiezingen worden uitgesteld van 2012 naar 2014.



Deel dit bericht met je vrienden!