logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
27sep 2012

Kinderboekenweek in de Hoeksche Waard

Het motto van de komende Kinderboekenweek is Hallo wereld ! - Over het ontmoeten van andere culturen in en door verhalen.

De Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert ter ere van deze week tal van leuke events voor kinderen. De Kinderboekenweek loopt van woensdag 3 tot en met zaterdag 13 oktober 2012. Het kinderboekenweekgeschenk van 2012 wordt geschreven door Tosca Menten.

Op een aantal basisscholen in de gemeenten Strijen en Binnenmaas zullen ervaren vrijwilligers van de Verhalencaravan verhalen vertellen over andere culturen. Gerard Laurens gaat met het muzikaal kindercabaret De wereld is dichtbij spelen, speciaal voor de Brede School Cromstrijen en voor een aantal andere basisscholen.

RABO Kinderboekenbal

In de gemeente Oud-Beijerland heeft De Bibliotheek Hoeksche Waard leerlingen van groep acht uitgenodigd voor het Rabo Kinderboekenbal in de Lindenhoeve op dinsdagavond 2 oktober van 19.00-20.00. Een leuk uitje met muzikaal optreden van Gerard Laurens, kinderen van het Asielzoekerscentrum, de Juniordichter Hoeksche Waard en dansschool Balance'th. Uiteraard is er aandacht voor de Griffels en Penselen en er is een echte DJ.

Het Rabo Kinderboekenbal is een activiteit van Muziekschool ToBe en Bibliotheek Hoeksche Waard. De Rabobank Hoeksche Waard sponsort het Kinderboekenbal.

Bazuin

Op zaterdagavond 13 oktober om 19.00- 20.00 uur sluit De Bibliotheek Hoeksche Waard de Kinderboekenweek af met een concert in Bibliotheek Oud-Beijerland. Dit concert wordt gegeven door de leerlingen van het orkest van muziekvereniging de Bazuin. Op de rol staan Libertango, Mazzeltov, Gullivers Travels, Copacabana en Aladdin.

Leden van de bibliotheek kunnen op vertoon van hun lidmaatschapspas voor EUR 2,50 naar binnen. Niet-leden betalen € 3,50. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.Deel dit bericht met je vrienden!