logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Uitreiking 1e exemplaren DVD Trek de pont'
14sep 2012

Uitreiking 1e exemplaren DVD Trek de pont

Op donderdag 13 september 2012 is het 1e exemplaar van een op DVD uitgebrachte film van het unieke en spectaculaire evenement"Trek de Pont" uitgereikt aan de Burgemeester van de gemeente Korendijk, mevrouw R.W.J. Melissant - Briene. Deze toch op z'n minst bijzondere circa 16 minuten durende film is samengesteld door de cineast van het fietsteam "The Ven2Cops".

Onder het genot van koffie en speciaal voor dit doel door bakker Vlielander gemaakte fototaart, vond de overhandiging plaatst door Johan Verheul, organisator en initiatiefnemer van het evenement. Dit binnen de sfeervolle ambiance van het HoogeHuys op 't Gors, nabij de veerpont te Nieuw-Beijerland.

Naast de burgemeester werd ook een exemplaar uitreikt aan de beheerder/exploitant van 't Gors, de heer M. Kievit, de heer L.J. Hoorweg, exploitant van de veerpont "The Queen Jacqueline" en de heer C. Barth, representatief vertegenwoordiger van Rijkswaterstaat, district Merwede en Maas.

Bij de uitreiking werd door de organisator aangegeven dat hij er bewust voor heeft gekozen om de eerste vier exemplaren van deze DVD met dank, waardering en respect, juist aan deze vertegenwoordigers uit te reiken. Immers zonder de medewerking van deze vier belangrijke pijlers, als noodzakelijk fundament voor het evenement, zou dit nooit succesvol uitvoerbaar zijn geweest.

Ondanks het feit dat tegenwoordig nagenoeg alles ook via Youtube kan worden geraadpleegd is het toch de bedoeling de DVD, eveneens ten bate van de kankerbestrijding te koop aan te bieden. Het is immers nog maar de vraag of een dergelijk evenement in deze vorm ooit nog wordt herhaald. In dat geval al was het maar voor later, kun je toch maar beter zelf een exemplaar in huis hebben aldus de opvatting van de initiatiefnemer.

Uiteraard wordt de opbrengst, zonder dat er productiekosten in rekening worden gebracht, voor de volle 100% gevoegd bij het financiële resultaat van 'Trek de Pont". Dit is intussen uitgegroeid tot het geweldige bedrag van  € 13.300,- netto.

De DVD voorzien van absoluut uniek beeldmateriaal kan tot en met 15 oktober a.s. voor een bedrag van € 7,50 per e-mail worden besteld via het adres riajohan@kpnplanet.nl of telefonisch via het nummer 06-27199710. Binnen de Hoeksche Waard wordt de DVD ook nog eens gratis thuisbezorgd. Ten bate van het goede doel worden bedrijven uitgenodigd de DVD aan hun medewerk(st)ers beschikbaar te stellen.

Tot slot wordt vermeld dat de teamleden van "The Ven2Cops" afgelopen week voor het goede doel, de monsterberg de Mont Ventoux in Frankrijk meerdere keren met succes hebben beklommen. Door dit team is inmiddels een bedrag van bijna € 87.000,= bijeen gebracht. De wens is uiteraard dat met de verkoop van de DVD dit bedrag nog verder wordt opgekrikt.

Omslag DVDDeel dit bericht met je vrienden!