logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
09sep 2012

Veel animo voor scootmobielcursussen in Korendijk

Om de verkeersexamens en de rijvaardigheid van scootmobielgebruikers op te frissen, organiseert de gemeente Korendijk samen met Veilig Verkeer Nederland, twee gratis scootmobielcursussen. Deze cursussen worden gehouden in Piershil en Zuid-Beijerland.

De eerste volgeboekte scootmobielcursus gaat maandag 10 september 2012 in De Eendrachtshoeve in Zuid-Beijerland van start. Hiervoor hebben zich 18 cursisten aangemeld.

Voor de cursus in Piershil op 24 september aanstaande hebben zich 11 cursisten aangemeld.

Wat houdt de scootmobielcursus in?

De cursus bestaat uit een theoriegedeelte van 10.00 – 12.00 uur. Hierbij wordt aandacht besteed aan de verkeerregels en actuele verkeersonderwerpen.

’s Middags volgt een praktijkgedeelte van 13.00 – 15.30 uur. Hierbij wordt er een kleine gehoortest en ogentest afgenomen door specialisten, omdat gehoor en zicht belangrijk zijn in het verkeer. Daarna volgen de deelnemers met een ritbegeleider, op hun eigen scootmobiel, een praktijkroute door de omgeving. Na afloop van de rit krijgen de deelnemers een ritverslag met persoonlijke adviezen, een certificaat van deelname en een theorieboekje.

Wethouders nemen een kijkje bij het praktijkdeel van de cursus

Wethouder W.F. Reijnierse, die verkeer in zijn portefeuille heeft, neemt op 10 september in Zuid-Beijerland rond 13.00 uur een kijkje bij de cursisten tijdens het praktijkgedeelte.

Wethouder J.L. van Driel heeft de Wmo in zijn portefeuille. Hij is op 24 september om 13.00 uur present om de cursisten in Piershil aan het werk te zien.Deel dit bericht met je vrienden!