logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
05sep 2012

Moeite met lezen? De slimme nieuwslezer!

Volwassenen die moeite hebben met lezen en schrijven kunnen vanaf 1 september 2012 hun vaardigheden verbeteren met De Slimme Nieuwslezer. De Bibliotheek Hoeksche Waard geeft via een inlogcode gratis toegang tot dit oefenprogramma op internet.

Volgens landelijke cijfers heeft gemiddeld dertien procent van de volwassen bevolking moeite met lezen en schrijven. Vijf jaar geleden telde de provincie Zuid-Holland ruim zesduizend laaggeletterden in de Hoeksche Waard.

Mensen die problemen krijgen als ze formulieren moeten invullen, brieven van de overheid niet begrijpen, berichten van school over de kinderen niet kunnen lezen, hun eigen werkrooster slecht doorgronden. Wie moeite  heeft met lezen en schijven, heeft een grote achterstand om zich te handenhaven in onze samenleving.

Speciaal voor deze doelgroep heeft De Bibliotheek Hoeksche Waard heeft dit najaar de mogelijkheid om De Slimme Nieuwslezer gratis aan te bieden. De Slimme Nieuwslezer is een online leermiddel waarmee mensen die moeite hebben met lezen en schrijven hun vaardigheden kunnen verbeteren. Via de bibliotheek is een inlogcode voor dit gratis oefenprogramma verkrijgbaar.

Op de website van De Bibliotheek Hoeksche Waard staat een link naar De Slimme Nieuwslezer. Wie wil kan De Slimme Nieuwslezer ook bereiken via http://nieuwslezer.bibliotheek.nl



Deel dit bericht met je vrienden!