logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
02sep 2012

Onthulling ANWB-bord 't Veerhuis

Op donderdag 6 september 2012 onthult burgemeester André Borgdorff het ANWB-bord dat aan de gevel van ’t Veerhuis in Puttershoek is bevestigd. Op het bord is de geschiedenis van dit beeldbepalende rijksmonument aan de oude haven weergegeven.

Het bord is er gekomen op initiatief van enkele inwoners die de geschiedenis van het pand hebben nageplozen. De Commissie Cultureel Erfgoed, waar burgemeester Borgdorff voorzitter van is, heeft de tekst die nu op het bord is vermeld nagekeken en een fonds van de ANWB heeft het gesponsord.

De eerste steen van ’t Veerhuis is gelegd in 1629. In de herberg konden reizigers die gebruik maakten van het veer over de Oude Maas uitrusten of overnachten. Het veer in Puttershoek maakte deel uit van een belangrijke internationale post- en reisroute tussen Den Haag, Breda en Brussel.

Nadat in 1871 de eerste Moerdijkspoorbrug werd geopend ging het belang van deze schakel in de handels- en reisroute door de Hoeksche Waard langzamerhand verloren.

Burgemeester Borgdorff onthult het bord samen met de heer D. Snaaijer, de huidige eigenaar van het pand en uitbater van café ’t Veerhuys.Deel dit bericht met je vrienden!